woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Bakdemonstraties, workshops, bakwedstrijd en een zoete fair in Apeldoorn!

Foto: Festival Zoet facebook

Op de locatie van het Zwitsalterrein in Apeldoorn wordt van vrijdag 11 t/m zondag 13 augustus Festival Zoet georganiseerd. Liefhebbers kunnen op dit festivalterrein genieten van een aanbod zoete verleidingen.

Festival Zoet is hét evenement voor jong tot oud en biedt iedereen die van zoetigheid houdt een oog- en tongstrelend proeffestijn waarbij ingespeeld wordt op de populariteit van het programma ‘Heel Holland Bakt’. Zo kan je niet alleen zoete producten proeven en kopen, je kan er ook inspiratie opdoen voor eigen baksels bij één van de vele workshops en bakdemonstraties die o.a. door toppatissiers gegeven worden. Maar zoet is zoveel meer! A way of living, je outfit, je interieur, je avondeten. Maar ook kleding, speelgoed, beauty en meer past heel goed in het thema! Dus wordt er een podium aangeboden aan uiteenlopende standhouders die verrassende concepten of producten aanbieden die passen bij het festival. Te veel zoet kan natuurlijk nooit, maar toch liever wat hartigs? Ook dat kan op dit festival, want tijdens dit weekend geniet je namelijk van suger ànd spice! En natuurlijk is er ook voor kinderen voldoende te beleven.

Line Up Bakdemonstraties
De line-up van het Baktheater telt ook dit jaar weer bekende namen uit de bakwereld. Wat dacht je van Jan Bakt, Jeroen Meijer, Manuela van der Heijden en Amel van Citteren. Allemaal ex-deelnemers van Heel Holland Bakt die het tot heel ver hebben geschopt in dit populaire programma. Maar ook Bakken met Niels en Annemieke Glutenvrij laten op een interactieve manier zien hoe je de meest fantastische, smaakvolle lekkernijen bakt.

Demonstraties
Altijd al willen weten hoe je een goede karamel maakt of hoe je een barista wordt? Ben je dol op thee of wil je creatief aan de slag? Dit kan allemaal tijdens de demonstraties die door standhouder gegeven worden tijdens het festival.

Taartenbakwedstrijd ‘Koninklijk Genieten’
Bij een zoet festival hoort natuurlijk ook een taartbakwedstrijd. Thuisbakkers kunnen zich daarom inschrijven voor de ‘Koninklijk Genieten’ taartenbakwedstrijd die op zondag 13 augustus wordt gehouden. De winnaar krijgt niet alleen de oorkonde ‘beste Koninklijke taartenbakker van Festival Zoet’, maar er zijn ook fantastische prijzen te winnen! Daarnaast worden er taartpunten verkocht voor het goede doel, te weten Voedselbank Apeldoorn.

Voor meer informatie, deelnemen aan workshops, bakdemonstraties, bakwedstrijd én tickets: www.festivalzoet.nl

Interesse om nog deel te nemen als standhouder of het geven van workshops? Stuur een mail naar info@festivalzoet.nl