maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoorn vier kunstwerken rijker

Foto: patrickvisser-junkart.nl

Een zwijn met drie jonkies, een paard, een kangoeroe en een stier. Binnenkort verfraaien deze beelden de openbare ruimte van Apeldoorn. De beelden van metaalkunstenaar Patrick Visser worden op verschillende plekken geplaatst. Woensdag 30 oktober is de stier geplaatst. En de kangoeroe, het paard en het zwijn volgen later.

Een bijzondere samenwerking kunnen we het wel noemen. Kunstenaar Patrick Visser had wat ruimte nodig in zijn atelier: “’Ik zoek expositieruimte en wil graag uw gemeente opsieren’, zo schreef Visser naar de gemeente. ‘Mijn objecten komen prachtig tot hun recht in parken of groen langs de openbare weg. Op die manier ondersteunen we elkaar. Uw gemeente krijgt extra aandacht voor die bepaalde plek en ik krijg een expositieruimte. Als iemand het object wil kopen, dan kan ik een nieuw object voor die bepaalde plaats verzorgen.’ De gemeente Apeldoorn reageerde hierop positief en daarmee werd deze tijdelijke expositie een feit.

Met de kunstenaar is een bruikleenovereenkomst aangegaan voor een periode van twee jaar met de optie om twee jaar te verlengen. Als de kunstenaar de beelden tussentijds verkoopt, vervangt hij het beeld. De transportkosten voor het vervoeren van de kunstwerken zijn gesponsord door de firma Reukema uit Harderwijk.

De stier is het eerste beeld wat vanaf vandaag bewonderd kan gaan worden in Apeldoorn bij de entree van bedrijventerrein de Ecofactorij. Donderdagochtend 31 oktober krijgt de kangoeroe een plekje langs de Woudweg. Het zwijn met de drie jonkies komt op de rotonde op de kruising van de Amersfoortseweg en de JC Wilslaan. Voor het paard wordt nog gezocht naar een locatie.