zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoorn sleept EK indoor atletiek 2025 binnen

Foto: Gemeente Apeldoorn

Apeldoorn wordt opnieuw gastlocatie van een topsportevenement. De Europese Kampioenschappen Indoor Atletiek komen in 2025 naar Apeldoorn. Dit nieuws is op vrijdag 6 mei in München bekend gemaakt door European Athletics.

Het wordt een vierdaags topsportfeest van 13 tot en met 16 maart 2025 in een vol Omnisport. Er komen evenementen omheen waarmee heel Nederland dit EK meebeleefd. In de organisatie werken onder meer de lokale atletiekverenigingen, de gemeente Apeldoorn, Provincie Gelderland, TIG Sports en de Atletiekunie nauw samen.

Sport zien, doet sporten
De keuze voor Apeldoorn viel in een speciale bijeenkomst in München. Wethouder Peter Messerschmidt verving daar wethouder Jeroen Joon van Topsport: “Dit is een prachtige nieuwe kans die past bij ons doel om meer mensen in beweging te krijgen. Immers: sport zien, doet sporten. Atletiek is een van de kernsporten van onze gemeente. We zijn met onze bossen, een outdoor atletiekbaan en Omnisport al een thuishaven voor atleten op elk niveau. Met het evenement in 2025 kunnen we nieuwe doelen halen op sportief vlak en maatschappelijk met thema’s als gezonde voeding en beweging. Apeldoorn maakt zich klaar voor de komst van Europese atletiekhelden!”

Verrassend en spectaculair
De Nederlandse Atletiekunie noemt de komst van dit toernooi een prachtige erkenning van het prestatieniveau van de atletiek in Nederland. “We zijn trots dat we de EK Indoor Atletiek in 2025 mogen verwelkomen! Hoe gaaf is het om in eigen land, met en voor TeamNL atleten, zo’n springplank te hebben voor Nederlands atletiektalent en bovendien een podium voor topatleten. Het wordt zonder twijfel een stevige klus maar we gaan samen met alle partners voor atleten, toeschouwers en media een verrassend en spectaculair evenement neerzetten, waarmee we echt het verschil maken in de sport”, vertelt Pieke de Zwart, algemeen directeur Atletiekunie.