maandag, mei 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Apeldoorn Schittert tijdens Prinsennacht en Koningsdag

Foto: Stichting Oranjefeesten Apeldoorn

Het belooft een onvergetelijke Koningsdag te worden, want op 26 april en 27 april staat de binnenstad van Apeldoorn op het punt om te bruisen van energie en festiviteiten! Dit jaar wordt Koningsdag groots gevierd met een indrukwekkende line-up van toffe artiesten, die de straten zullen vullen met muziek en vermaak. Maar dat is nog niet alles! De traditionele charme van Koningsdag komt ook tot leven met de geliefde kleedjesmarkt en de Oranjebazaar, waar bezoekers lekker kunnen snuffelen naar schatten en snuisterijen.

En wat is een feest zonder lekker eten en drinken? Geen zorgen, want op alle pleinen, parken & straten in de binnenstad zullen meer dan genoeg leuke horecatrucks, barren en kraampjes aanwezig zijn om de smaakpapillen te verwennen. Bovendien zijn alle terrassen open en hebben ze gezorgd voor extra vermaak en entertainment, waardoor je op elke plek kan genieten van het feest!

Zo kun je bijvoorbeeld op het Rembrandtplein (kruising Deventerstraat / Hoofdstraat) de magie van de 90’s herleven en met mede feestvierders in de 00’s duiken tijdens een tweedaags muziekfeest, inclusief een kinderdisco voor de jongste. Een unieke blend van nostalgie en feestvreugde door Rembrandt en Klein Berlijn!

NIEUW: Oranjepark Apeldoorn verrijkt het feest met Prinsennacht!
Het Oranjepark staat natuurlijk al jaren bekend als feestlocatie op Koningsdag in Apeldoorn. Maar wat is er dan vernieuwd? Dit jaar vindt voor het eerst naast het evenement op Koningsdag ook Prinsennacht plaats in het Oranjepark! Een avond om lekker te eten, te drinken en te genieten van een leuke interactieve band! Interactief? Zeker! Het publiek bepaalt namelijk welke muziek er gespeeld wordt.

Koningskermis: een feestelijke belevenis in Apeldoorn
Het Marktplein wordt vanaf woensdag 24 april tot en met 2 mei omgetoverd tot Koningskermis. Ontdek een uitgebreide selectie aan spannende attracties, van draaimolens tot aan uitdagende kermis spellen die iedereen zullen vermaken.

Voor alle ins & outs: bezoek de website
Met Koningsdag om de hoek, lanceert de organisatie van Koningsdag zijn vernieuwde website, die een schat aan informatie biedt om Prinsennacht en Koningsdag tot in de puntjes te plannen. Of het nu gaat om het programma, praktische details, plattegrond, de website koninsgdagapeldoorn.nl is dé one-stop-bestemming voor alle Koningsdagvierders.

Praktische informatie
Wat: Prinsennacht & Koningsdag Apeldoorn 2024
Wanneer: Vrijdag 26 april & zaterdag 27 april
Waar: Horecapleinen Caterplein, Leienplein en Raadhuisplein, Oranjepark, Beekpark, Roggestraat, Nieuwstraat en tussenliggende straatjes tot aan de Markstraat in Apeldoorn.
Toegang: Gratis