woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Al 900 abonnees op nieuwsbrief ‘Ruimte voor Erfgoed’

Foto: EPA

Via de maandelijkse digitale nieuwsbrief ‘Ruimte voor Erfgoed’ worden abonnees op de hoogte gehouden van activiteiten en nieuws over het Apeldoornse erfgoed. Een jaar geleden nam de Stichting Erfgoed Platform Apeldoorn (EPA) de digitale nieuwsbrief over van de afdeling cultuur van de gemeente Apeldoorn,  er waren destijds 420 abonnees.

Tijdens de diverse activiteiten van de verenigingen en stichtingen, die samen EPA vormen, worden deelnemers attent gemaakt op deze gratis nieuwsbrief. Nu – een jaar later – is het aantal abonnees ruim verdubbeld naar meer dan 900. Iedereen kan zich gratis abonneren op via www.erfgoedplatformapeldoorn.nl.

Naast activiteiten en nieuws wordt het Apeldoorns erfgoed zelf beschreven, bijvoorbeeld in de rubriek ‘Winkelen in de Hoofdstraat’. ‘Erfgoed op zolder’ is een rubriek waarin aandacht wordt besteed aan (Apeldoorns) erfgoed dat bij mensen thuis is gevonden en waarvan de eigenaar het interessant vindt om dat te delen met anderen. De eerste aflevering hiervan is een ‘Apeldoornsche Courant’ uit 1860 met een extra verhaal naar aanleiding van de advertentie over de ‘Bouwplaats Driehuizen’.

De stichting Erfgoed Platform Apeldoorn (EPA) vormt een verbindende schakel tussen Apeldoornse organisaties die – ieder op een specifiek onderdeel – actief zijn met het levend houden en promoten van de Apeldoornse cultuurhistorie en bouwkunst. EPA ondersteunt initiatieven van deze organisaties en bevordert hun samenwerking o.a. op het gebied van PR, via website, Facebook en nieuwsbrief. Op deze wijze is EPA als verbindende schakel betrokken bij activiteiten als exposities, lezingen, Open Monumentendagen, wandel- en fietsroutes langs Apeldoorns erfgoed en het Historisch Café.