maandag, maart 4Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

8e editie Gelre ziekenhuizen fietstocht: fietsen voor UNICEF op 1 september

Gelre fietstocht
Foto: Medische fotografie Gelre Ziekenhuizen

De Gelre ziekenhuizen fietstocht op zaterdag 1 september is een evenement voor iedereen: liefhebbers en professionals, jong en oud, individuen en groepen. Zowel de recreatieve fietser, de racefietser als de mountainbiker komt aan zijn trekken tijdens de Gelre ziekenhuizen fietstocht over de mooie Veluwe. Zo is er keuze uit drie toertochten en drie MTB-tochten. Het inschrijfgeld van het fietsevenement in en rondom Apeldoorn komt volledig ten goede aan UNICEF.

Fietsen is gezond. En gezond gedrag wil Gelre ziekenhuizen graag stimuleren. Daarom organiseert Gelre dit jaar alweer de 8e editie van haar fietstocht. Ook dit jaar gaan de inkomsten volledig naar het goede doel. Het inschrijfgeld doneert Gelre aan UNICEF, om haar projecten wereldwijd te steunen. De opbrengsten van de versnaperingen op het rustpunt zijn voor het lokale goede doel: Kids College Apeldoorn.

Keuze uit 6 verschillende afstanden
In samenwerking met lokale fietsclubs De Adelaar en Bar End zijn de routes uitgezet. Er is keuze uit drie toertochten: een toertocht van 40km (beter bekend als de gezinstocht) en toertochten van 70 en 110km. Alle drie geschikt voor recreatieve fietsers en racefietsers. Voor mountainbikers zijn er ook drie afstanden: 35 en 50km (gepijlde MTB-tochten) en de GPS-tocht van 80km.

Inschrijven
Vooraf inschrijven kan online via www.gelreziekenhuizen.nl/fietstocht Deelname kost bij voorinschrijving €6,50. Ter plekke inschrijven op 1 september kan vanaf 07.30 uur, voor €7,50 per persoon. Carla Icking, woordvoerder Gelre ziekenhuizen: “Vooraf inschrijven is aanbevolen, in verband met mogelijke drukte bij inschrijving op de dag zelf.” Voor jeugd tot 16 jaar is deelname gratis.

Dagprogramma
Op 1 september kan vanaf 08.00 uur gestart worden met de fietstocht. Zowel start als finish zijn bij Gelre Apeldoorn, Albert Schweitzerlaan 31. Auto’s kunnen gratis geparkeerd worden op het personeelsparkeerterrein van Gelre ziekenhuizen.

De route is onderweg aangegeven met bordjes. Ook zijn er verkeersregelaars en andere vrijwilligers op de route aanwezig om u te helpen. Onderweg is er een rustpunt in “De Harskamp”. Hier kunt u tegen kleine vergoeding iets eten en drinken, verzorgd door de Rotary Club. De opbrengst van de verkoop gaat naar Kids College Apeldoorn. Een initiatief om kinderen die om wat voor reden dan ook minder kansen hebben een steuntje in de rug te bieden.

Na afloop krijgen deelnemers gratis een kopje soep, broodjes en drinken voor versterking van de inwendige mens op het terras bij de finish.

Gezondheidsmarkt
Gelre ziekenhuizen wil met deze fietstocht het belang van een gezonde leefstijl en de positieve effecten daarvan op de gezondheid onder de aandacht brengen. De deelnemers kunnen op de gezondheidsmarkt in het ziekenhuis zich laten controleren of bijvoorbeeld hun bloeddruk in orde is, het cholesterol niet te hoog is en hoe het gesteld is met de conditie. Ook kunnen er adviezen worden ingewonnen over een verantwoord dieet.

Sponsoren
“Naast alle vrijwilligers van Unicef en Gelre ziekenhuizen die zich inzetten voor een goed verloop van de tocht zijn we erg dankbaar voor de steun van onze sponsors”. Dankzij de steun van de sponsors kan Gelre de kosten dekken zodat de opbrengsten van de inschrijfgelden ook echt naar het goede doel kunnen gaan. Giant store Van Hest uit Apeldoorn sponsort de tocht met producten en diensten. Zij stellen een flink aantal e-bikes, racefietsen en MTB’s ter beschikking en verrichten kleine reparaties op het rustpunt. Ook kunnen deelnemers meedoen aan hun prijsvraag en een mooie MTB winnen.

Daarnaast is Gelre erg blij met de goede samenwerking met organisaties als: Staatsbossen, Geldersch Landschap en Kastelen, Defensie (ISK Harskamp) en de gemeente Apeldoorn.

NTFU-keurmerk “Extra goed geregeld”
Gelre ziekenhuizen is trots dat wielersportbond NTFU haar fietstocht heeft beloond met het keurmerk: “Extra goed geregeld”. Alleen tochten waarbij de deelnemers extra in de watten worden gelegd en waar alles goed voor elkaar is, komen in aanmerking voor het keurmerk “Extra goed geregeld”. In 2017 heeft een kwaliteitsadviseur van de NTFU de Gelre ziekenhuizen fietstocht beoordeeld en het keurmerk toegekend. “En daar zijn we trots op! Kortom aan alles is gedacht om er een gezellige sportieve dag van te maken. Fiets ook mee en  en help Unicef met uw inschrijfgeld!”, aldus Carla Icking, woordvoerder Gelre ziekenhuizen.

Kijk voor de routes en meer informatie op www.gelreziekenhuizen.nl/fietstocht of op http://www.facebook.com/GelreZiekenhuizenFietstocht