maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

56e editie van de Jumbo Run Nederland in Apeldoorn!

Foto: Martin van Ewijk (jumborun.nl)

Elk jaar bezorgt de Stichting Jumbo Run meer dan 100 gehandicapte kinderen een fijne dag. Het is een colonne-rit van zijspanmotoren met deze kinderen als passagiers. Op zaterdag 22 juni vindt de 56e editie plaats in Apeldoorn. De zijspanpassagiertjes komen van de Lichtenbeekschool in Arnhem en van de scholen De Toekomst en De Wegwijzer in Ede. De twee colonnes vertrekken los van elkaar, voegen zich onderweg samen en toeren dan gezamenlijk naar Apeldoorn.

Naar Kinderparadijs Malkenschoten
De leden van de Ronde Tafel 25 uit Apeldoorn bieden de kinderen dit jaar een verblijf aan op de kinderboerderij in samenwerking met Kinderparadijs Malkenschoten. De kinderen kunnen spelen in het kinderparadijs en de friet en een snack zal niet ontbreken. Daarnaast ontvangen de kinderen een gezond overlevingspakket dat wordt verzorgd door Jumbo Wiegmans & Jumbo Van de Bunt.

Motor met zijspan
Het idee is komen overwaaien uit Engeland. Begin jaren 60 van de vorige eeuw vond de Engelse Antelope Motorcycle Club uit Coventry het nodig wat aan het imago van de motorrijder van destijds te doen. De club kwam op het idee een aantal gehandicapte kinderen mee te nemen in hun motor met zijspan. Voor de eerste keer in 1961 werd er gereden van Coventry naar het dierenpark van Dudly waar kennelijk de olifant een diepe indruk op de kinderen gemaakt heeft. Daarmee was de naam “Jumbo Run” geboren. In 1964 volgde de Nederlandse editie van de Jumbo Run en het evenement heeft daarna in vele Europese landen navolging gekregen. Niet alleen met motoren met zijspan maar ook met vrachtwagens, sportauto’s e.d.