maandag, juli 22Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

25 jaar Sport van de Maand in Apeldoorn

Foto: Accres
Foto: Accres

Dit schooljaar wordt alweer voor het 25e jaar Sport van de Maand georganiseerd. Hierbij kunnen leerlingen uit groep 4 t/m 8 van de basisschool elke maand kennismaken met verschillende sporten. Dit schooljaar is er keuze uit maar liefst 29 sporten.

De afdeling Sportstimulering van Accres heeft de organisatie in handen en zorgt samen met diverse verenigingen in Apeldoorn elk jaar weer voor een uniek sportaanbod. De insteek van Sport van de Maand is om kinderen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met sport. Voor de sportverenigingen is het een uitgelezen kans om basisschoolleerlingen kennis te laten maken met hun vereniging. Leerlingen vanaf groep 4 hebben via hun school een handig bewaarboekje gekregen met daarin alle sporten van het komende schooljaar. Decathlon Apeldoorn is ook dit jaar weer trotse Partner van Sport van de Maand.

Deelnemen kost € 2,50 per kind per jaar en voor dat bedrag mag er deelgenomen worden aan een onbeperkt aantal sporten. Aanmelden gaat eenvoudig via de website www.sportvandemaand.nl en ook de eenmalige betaling gaat digitaal.

Dat was 24 jaar geleden wel anders. Toen kwamen kinderen nog met een gulden naar de sporthal toe. Maar in de loop der jaren hebben we de aanmelding en betaling vereenvoudigd en zijn er ook steeds nieuwe sporten bijgekomen, denk aan breakdance, circus, twirlen en kungfu. Op dit moment stromen de aanmeldingen alweer binnen en we streven naar 1.500 deelnemers dit schooljaar ” aldus Jan Schild, afdelingshoofd Sportstimulering.