zondag, juni 16Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

22 Kunstenaars exposeren in Teresiakerk en Theehuis

Foto: Kees Woestenenk

Drie lange weekenden in april en mei kunnen kunstliefhebbers hun hart weer ophalen in Apeldoorn. Van 28 april tot en met zondag 14 mei (steeds op vrijdag, zaterdag en zondag) is de Teresiakerk aan de Haagwinde 91 te bezoeken voor een expositie van Apeldoornse kunstenaars. Deze keer is een klein deel van de werken te bewonderen in het Theehuis van Stadspark Berg & Bos. Dit alles in een opmaat naar de Open Atelierroute, die op 13 en 14 mei plaatsvindt.

Als eerste staat echter de expositie in de Teresiakerk en in Berg & Bos op stapel. De Teresiakerk staat al langere tijd leeg, en zal worden verbouwd tot appartementen. “Nu daar (nog steeds) geen aanvang mee is gemaakt, gebruiken de kunstenaars de enorme ruimte”, vertelt Anja Straathof van Stichting Ateliers Apeldoorn. “Vorig jaar oktober deden we dat ook. Het was een enorm succes, want er kwamen meer dan 1000 bezoekers op af. Alle kunstenaars zijn professioneel werkend in de gemeente Apeldoorn; zowel deelnemers van Stichting Ateliers Apeldoorn als van daarbuiten.”

Ook in Berg & Bos
Ook in Stadspark Berg & Bos is dit jaar een kleine expositie. Dat sluit mooi aan op de nieuwe ‘boomkroonjuwelen’ in het park, gemaakt door Iris Burghout en Ferry Staverman. Deze zijn vanaf 11 mei te bezichtigen in Berg & Bos. Een audiotour daar completeert het geheel.

Gevarieerde materialen en technieken

Bij de exposities zijn o.a. tekeningen, schilderijen, beeldhouwwerken, keramiek en materie-beelden. De gebruikte technieken en materialen zijn zo mogelijk nog meer divers, zoals 3D-printen, olieverf, papier en lood.

De Teresiakerk en het Theehuis in Berg & Bos zijn gratis toegan­kelijk op 28, 29 en 30 april, 5, 6, 7, 12, 13, 14 mei 2023, steeds van 11 tot 17 uur.