dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Na een bijzonder succesvolle editie in 2017 presenteert CODA Museum Apeldoorn tot en met 27 oktober CODA Paper Art 2019, een tentoonstelling in het teken van actueel gemaakte kunst van papier en karton. CODA Paper Art brengt het werk van 39 kunstenaars uit binnen- en buitenland samen.

Foto: CODA

Nintendo Labo is een lijn van interactieve bouw-, speel- en ontdekervaringen, ontworpen om creatieve geesten en speelse harten te inspireren. Samen met het Nintendo Switch-systeem bieden de Nintendo Labo-pakketten de tools en technologie om doe-het-zelf-creaties te maken van karton, om ze vervolgens tot leven te wekken met verschillende games en te ontdekken hoe Nintendo Labo werkt. Er zijn verschillende pakketten verkrijgbaar: het Nintendo Labo mixpakket, robotpakket, voertuigenpakket en het onlangs uitgebrachte VR-pakket.

Nintendo koos met Nintendo Labo in de samenwerking met CODA voor diverse van hun nieuwste producten, bestaande uit verschillende zelfbouwpakketten. De kartonnen elementen worden gecombineerd met Nintendo Switch-consoles, ook deze zijn, naast de diverse pakketten, door Nintendo beschikbaar gesteld voor gebruik bij CODA Apeldoorn tijdens Paper Art. De Nintendo Labo-serie combineert handvaardigheid, bouwkundig inzicht en laagdrempelig programmeren. Met Nintendo Labo ontrafelen bezoekers de geheimen van karton als materiaal en kunnen nieuwe cross-overs tussen gamen, bouwen en spelen met karton worden ontdekt.

Elke dinsdag tijdens CODA Paper Art organiseert CODA een speciaal programma voor kinderen om te experimenteren met Nintendo Labo, de editie voor volwassenen vindt elke donderdag plaats. Ook wordt er een unieke Nintendo Summerschool georganiseerd. Twee aaneengesloten dagen (26 en 27 juli, 26 en 27 augustus, 29 en 30 augustus) kun je werken aan een Nintendo Labo-creatie. Deelnemers leren alles over Nintendo Labo en maken zich de bestaande spellen en creaties eigen om vervolgens een Nintendo Toy-Con te creëren. Met gebruik van de lasersnijder en 3D printer van CODA FabLab kunnen zij zelf onderdelen maken om toe te passen in Nintendo Labo en zo een eigen meesterwerk ontwerpen. Alle creaties doen bovendien mee in de ontwerpwedstrijd waarmee een Nintendo Switch kan worden gewonnen. Een tweedaagse Summerschool kost € 77,50 per persoon. Voor deze prijs krijgen deelnemers workshops 3D printen, lasersnijden, coderen en maken en ontwerpen met Nintendo Labo. Beide dagen zijn inclusief lunch en snacks. Aanmelden kan op www.coda-apeldoorn.nl/nintendo. Bestel snel je ‘Golden Ticket’- per tweedaagse zijn 20 plekken beschikbaar! Via deze URL vind je ook alle informatie omtrent het educatieve CODA X Nintendo programma voor basis- en voortgezet onderwijs.

Zelf een Nintendo Labo-pakket kopen? Dit is mogelijk bij de diverse bekende verkooppunten.