woensdag, juni 12Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

150 gratis kaarten voor bezoek Logeerhuis van Sint Nicolaas

Foto: Hans Jacobs

25 en 26 november zal Sint Nicolaas traditie getrouw weer Logeren in Apeldoorn. Dan vindt de 15e editie plaats van Het Logeerhuis van Sint Nicolaas in Het Woldhuis aan de Zutphensestraat. Een familie evenement dat niet meer weg te denken is in Apeldoorn. Elk jaar bezoeken drie tot vierduizend mensen die feestelijke evenement. In verband met dit jubileum heeft de organisatie 150 kaart gratis kaarten beschikbaar gesteld aan organisatie voor mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

Sint Nicolaas komt al jaren, het weekend na de landelijke intocht logeren in Apeldoorn. Dit jaar dus met een extra feestelijk tintje omdat dit al voor de 15e keer gaat plaatsvinden. “We zijn er trots op dat dit evenement zo mooi gegroeid is de afgelopen jaren” aldus vrijwilliger in de rol van voorzitter Arendo Sturre. “Omdat het Sinterklaafeest draait om geven, willen wij dit jaar 150 mensen een onvergetelijk bezoek aan het Logeerhuis aanbieden. Het is werkelijk hartverwarmend dat we dit als stichting ook kunnen doen.” zo gaat Sturre verder. De 150 gratis kaarten zijn via Stichting Present, Stg Down syndroom en de kerkelijke diaconie naar de juiste mensen gegaan. Naast toegang tot het huis kunnen deze gezinnen ook gratis deelnemen aan de activiteiten op het buitenterrein, waardoor ze een volledig middag uit hebben. Stg Sint Nicolaas Apeldoorn, de organiserende stichting achter Het Logeerhuis van Sint Nicolaas heeft hierbij hulp gekregen van een gulle gever die dit mede mogelijk heeft gemaakt.

Buitenterrein vrij toegankelijkMensen die geen kaartje voor hebben kunnen kopen voor een rondleiding door het huis kunnen in het weekend van 25 en 26 november toch gewoon naar het Woldhuis komen. “Het buitenterrein loopt vol met pieten die de kinderen vermaken. Kinderen kunnen er van alles doen”; zegt Arendo Sturre. Vorig jaar bleek het pony rijden een succes. Daarom zijn deze ook dit jubileumjaar weer aanwezig. Verder kunnen kinderen popcorn poffen of een broodje bakken bij het warme kampvuur. Om dit jubileumjaar ook te vieren met onze bezoekers, hebben we extra entertainment op het buitenterrein. Ook is scoutinggroep JJB en Circus Apeldoorn weer van de partij, zodat de kinderen weer kunnen klimmen op de klimwand als een echte piet en hun kunsten vertonen bij de circustent. Een populaire activiteit is de handtekeningenkaart waarmee de kinderen op zoek kunnen naar de themapieten. “De kinderen zijn hier dol op en rennen het hele terrein over”, vertelt Arno Ribbink bestuurslid van het eerste uur. De hele dag zijn er optredens in het gezellige Pietencafé, waar Piet Latus Pas en ook het muzikale duo DJ&Pesto van zich laten horen. Om ook buiten een extra feestelijk tintje te geven is Magic Stefan (bekend van het TV programma Blow-up) aanwezig om voor de kinderen een mooie Sint-creatie van ballonnen te maken.

Geen kaartje voor een rondleiding is dus geen enkele reden om het weekend van 25 en 26 november niet vrij te houden voor een bezoek aan Het Logeerhuis van Sint Nicolaas.