zondag, september 24Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

WijApeldoorn presenteert verkiezingsprogramma in braille

Foto: WijApeldoorn

De politieke beweging WijApeldoorn heeft hun verkiezingsprogramma ook in braille uitgebracht. Want inclusiviteit vinden zij erg belangrijk. Met de boodschap ‘Samen maken WijApeldoorn’ en ‘Iedereen erbij’, willen zij het verschil maken en de verbinding zoeken met de Apeldoorner. Daar horen dus ook blinden en slechtzienden bij.

Blinden en slechtzienden is een groep mensen die – zonder hulp –  niet overal aan mee kan doen. Zo is het bijvoorbeeld helaas in nog maar 5 van de 51 Gelderse gemeenten mogelijk om zelfstandig te kunnen stemmen. Alleen met een zogeheten stemmal kunnen zij zonder hulp en in alle privacy hun stem uitbrengen. Gelukkig biedt de gemeente Apeldoorn wel zo’n stemmal.

Maar ook het kunnen lezen van een verkiezingsprogramma hoort hier bij. Het verkiezingsprogramma is de basis om een keus voor een lokale partij te kunnen maken. WijApeldoorn lijsttrekker Lilian Haak: “Wij hebben daarom geen moment getwijfeld en ons verkiezingsprogramma ook in braille uitgebracht. Op deze manier kan iedereen kennisnemen van onze plannen, ongeacht een visuele beperking.”

Naast een braille versie is er ook een voorgelezen versie van het verkiezingsprogramma. Hiervoor is een YouTube video waar het programma wordt voorgelezen en in beeld verschijnt gelijktijdig de tekst in grote letters. Deze video is te zien en te horen op het YouTube kanaal van WijApeldoorn.

Voor meer info over het verkiezingsprogramma in braille kan contact opgenomen worden met WijApeldoorn: info@WijApeldoorn.nl of telefonisch op nummer 055-2074600.