dinsdag, februari 27Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Wereldwinkel Apeldoorn zorgt voor een vleugje magie in december

Foto: Wereldwinkel Apeldoorn

Ontdek deze decembermaand de betoverende wereld van fairtrade met de Wereldwinkel Apeldoorn, die een vleugje wereldse magie brengt naar sfeervolle en betekenisvolle evenementen in en rondom Apeldoorn.

Op twee schilderachtige locaties in de buurt van Apeldoorn kun je de Wereldwinkel vinden tijdens kerstmarkten. Op vrijdag 8 december zijn ze aanwezig tijdens de wintermarkt op Buitenplaats Het Loo in Uddel (16:00 – 21:00 uur). Op zaterdag 9 december (vanaf 15:00 uur) kun je je laten onderdompelen in kerstsferen in ‘T Dorpshuus in Hoenderloo. Beide markten beloven een feest van kleuren, ambachten en fairtrade-pracht te zijn, waar bezoekers kunnen genieten van bijzondere producten met elk een eigen verhaal.

Op zondag 10 december tussen 14:00 – 18:00 uur kun je de Wereldwinkel vinden op het stadhuis van Apeldoorn tijdens een schrijfmiddag van Amnesty Internationaal. Hier kun je niet alleen eerlijke handel ondersteunen, maar ook je stem laten horen voor mensenrechten. Een unieke gelegenheid om bewustzijn te verspreiden terwijl je geniet van de veelzijdigheid van eerlijke handel.

Als kers op de taart in deze feestmaand krijgt de Wereldwinkel Apeldoorn op zaterdag 16 december van 12:00 tot 17:00 bezoek van zilversmid Dambar uit Nepal. Deze fairtrade onderneming brengt een prachtige collectie Nepalees zilverwerk naar Apeldoorn. De zilversmid deelt graag zijn ambacht en de rijke tradities achter elk stuk zilver.

Of je nu een fervent liefhebber bent van eerlijke handel, houdt van bijzondere vondsten of gewoon op zoek bent naar een inspirerend uitje: de Wereldwinkel Apeldoorn heeft voor ieder wat wils. “We hopen je op één van de evenementen te mogen ontmoeten. Of bezoek onze winkel aan de Brinklaan,” aldus Marianne Berkhof van de Wereldwinkel.