Evenementen

Evenementen (593)

Apeldoorn kent vele evenementen. Een ieder die zegt dat er in Apeldoorn niets gebeurt komt bedrogen uit. Apeldoorn bruist, en wij proberen hier zoveel mogelijk van in beeld te brengen.

Laatste Nieuws

Grootste Openlucht Filmfestival onthult filmprogramma

maandag, 25 juni 2018 20:06 Geschreven door

Vue en Accres Apeldoorn gaan deze zomer weer in het prachtige bos in Apeldoorn de nieuwste bioscoopfilms vertonen. Vanaf 17 tot en met 25 augustus worden de laatste bioscoophits en filmpremières op een mega filmdoek getoond op een unieke locatie; namelijk midden in de natuur. Het romantische Stadspark Berg en Bos is ook dit jaar weer het decor voor het Vue Openlucht Filmfestival. Het filmprogramma is bekend en de verkoop van kaarten voor het populaire filmfestival is van start gegaan. Kaarten zijn verkrijgbaar via de website.

Filmprogramma
Het Vue Openlucht Filmfestival trekt elk jaar weer meer bezoekers. De bosweide biedt per avond plaats aan meer dan 2000 man, waarvan 500 overdekte zitplaatsen op de tribune. Het festival toont verschillende filmgenres, waaronder de nieuwe blockbusters Mission Impossible – Fallout, Mamma Mia: Here We Go Again!, Incredibles 2 en Jurassic World: Fallen Kingdom. De voorpremière van de film Book Club kan ook op deze unieke locatie bekeken worden. Daarnaast staat de veelbesproken horrorfilm Hereditary op het programma voor de echte durfals.

Mission: Impossible - Fallout

17 augustus

Incredibles 2

18 augustus

Hereditary

19 augustus

Wild

20 augustus

Book Club

21 augustus

Mamma Mia: Here we Go Again!

22 augustus

THE MEG

23 augustus

The Spy Who Dumped Me

24 augustus

Jurassic World: Fallen Kingdom

25 augustus

Tweede editie Pop & Dance Festival zet Apeldoorn op z’n kop

vrijdag, 22 juni 2018 10:49 Geschreven door

Na een succesvolle Nacht van Apeldoorn staat de stad op vrijdag 6 juli opnieuw in het teken van een groot muzikaal evenement. Voor de tweede maal organiseert Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn (SCEA) dan namelijk het Pop & Dance Festival. Met dit event zet de gezamenlijke horeca uit het centrum van Apeldoorn de binnenstad wederom op z’n kop.

Het festival begint vrijdagmiddag op het Raadhuisplein al rond 17.00 uur met de bekende vrijdagmiddagborrel. En tussen 19.00 en 20.00 uur haakt ook de rest van de binnenstad aan.  Met optredens van onder meer David Ghetto (Kapelstraat), Samuel Vaos (Marktplein-straat) en Yours (Raadhuisplein) belooft Pop & Dance Festival een groot succes te worden. Naast bovengenoemde locaties zijn er op het Caterplein, Leienplein, Beekpark en bij het Stadscafé ook nog optredens van verschillende dj’s en zangers. Zo is er tijdens het Pop & Dance Festival voor ieder wat wils te vinden in de Apeldoornse binnenstad.

Meer weten over het Pop & Dance Festival of het volledige programma bekijken? Ga dan naar het Facebookevent ‘Pop & Dance Festival’.

 

Voor de 15de keer koopjes vanuit de kofferbak

donderdag, 21 juni 2018 20:30 Geschreven door
Op zaterdag 30 juni is het weer zover, de enige echte Apeldoornse Kofferbakverkopen gaan van start aan het Apeldoorns Kanaal. Vaak geïmiteerd maar nooit geëvenaard. (Het klinkt wat arrogant maar wel waar, aldus de organisatie!)

Negen zaterdagen vanaf 9.30 - 15.00 uur struinen langs 250 standhouders die tweedehands goederen aanbieden voor heel lage prijzen. Net dat ene boek scoren of dat laatste poppetje voor je verzameling, een nieuwe stofzuiger of dat speelgoed uit het verleden, dat leuke truitje kopen of net die juiste afstandbediening vinden. Dan even uitrusten op een terrasje bij de cateraars.

Vanaf 28 mei is de kaartverkoop gestart en de eerste twee zaterdagen zijn al uitverkocht. Reserveren kan via de site www.kofferbakverkopen.nl of op dinsdagmiddag vanaf 13.00 uur aan de Prinsenweide 14 in Apeldoorn.
Vanaf de eerste kofferbakverkoop kunnen ook grondplekken gereserveerd worden bij de opgepimpte caravan van de organisatie halverwege het terrein. Nieuw dit jaar is dat er i.v.m. veel breuk helaas geen goederen met glas (glazen, asbakken, vazen, schilderijen met glas enz. enz.) meer mogen worden verkocht! Door het overlijden van de hoofd-cateraar, zijn er dit jaar nieuwe cateraars met meer producten om te eten en drinken!
 
Bezoekers van de Kofferbakverkopen hoeven ook dit jaar geen parkeergeld en entree te betalen! Parkeren kan nog steeds aan de WEST-kant van het Kanaal, maar NIET in wijk "Schatkamer van Zuid", volg de borden vanuit alle windstreken.

De netto-opbrengst van de Kofferbakverkopen wordt gebruikt om de hulptransporten die de stichting W.H.O.E. organiseert te betalen, afgelopen seizoen 13 combinatie vrachtwagens!

Alle info over deze landelijk bekende Kofferbakverkopen kunt u vinden op bovengenoemde site.  Voor vragen mail naar

DJ JEAN headliner op Nacht van Apeldoorn

donderdag, 10 mei 2018 21:24 Geschreven door

Op vrijdag 25 mei is het tijd voor de 8e editie van de Nacht van Apeldoorn. Het stadsevenement werd in de jaren ’90 vijf keer georganiseerd en maakte in 2016 als gevolg van de Giro in Apeldoorn zijn rentree. Op een groot aantal locaties in de binnenstad wordt op 25 mei een uiteenlopend programma georganiseerd dat voor een breed publiek aantrekkelijk is. Stichting Centrum Evenementen Apeldoorn tekent voor de organisatie.

Het evenement is gratis toegankelijk.

 

De organisatie heeft het programma bijna helemaal rond, maar wil de eerste headliner alvast verklappen. Niemand minder dan dance-legende DJ JEAN, bekend van onder andere de wereldhit ‘the launch’ gaat voor spektakel op het Leienplein zorgen.

 

De Nacht van Apeldoorn begint om 17:00 op het Raadhuisplein, waar de borrel en diner op het terras wordt opgeluisterd met muzikale optredens. In de Kapelstraat start het feest om 19:00 uur, de oude vertrouwde Motownparty zorgt daar al snel voor een gezellige uitgaanssfeer in de knusse straat. Om 20:00 uur starten de podia op het Leienplein, het Caterplein, Beekpark en Het Stadscafé. Het buitenprogramma eindigt om 1:00 uur.

 

Houdt voor het complete programma de facebookpagina van Centrum Evenementen Apeldoorn in de gaten

populair Nieuws

Zondagavond, 15 juli, vond de officiële aftrap van het DELA…
Vue en Accres Apeldoorn gaan deze zomer weer in het…
Zoek een lekker plekje op het terras en zie een…
Op zaterdag 30 juni is het weer zover, de enige…

Dit jaar geen Internationaal Bierfestival in Apeldoorn…

maandag, 30 april 2018 20:29 Geschreven door

Vorig jaar heeft Stichting 100Plus events het concept van het iconische evenement Het Internationaal Bierfestival overgenomen. Het evenement vindt volgens traditie plaats op de eerste zondag in september op het Marktplein in Apeldoorn. Het festival heeft in de afgelopen jaren elf edities gekend en zou vanwege strengere regelgeving, hogere organisatiekosten en nog verdere versobering van subsidiegelden niet langer te kunnen voortbestaan. De voormalige organisator Stichting Bruisend Apeldoorn zag zich genoodzaakt de organisatie van dit evenement te beëindigen. Ook dit jaar is het financieel niet haalbaar om het festival met respect voor de trouwe bezoekers en brouwers te realiseren.

In eerste instantie was het de bedoeling dat het beproefde en succesvolle concept zou blijven bestaan. In basis is het festival bedoeld om bierliefhebbers kennis te laten maken met pareltjes van speciaal-bieren die in veel gevallen door kleinschalige (vaak hobbymatige) bierbrouwers met liefde voor bier en zonder winstoogmerk zijn gebrouwen. Deze brouwers komen vanuit heel Nederland of uit de omringende landen om op eigen kosten promotie te maken voor hun “meesterwerken” bij ware liefhebbers. Het evenement heeft dan ook voornamelijk een sociaal karakter en draagt bij aan de promotie van “gezellig Apeldoorn”, evenementenstad. Gemeente Apeldoorn heeft zich bereid verklaard een financiële compensatie in de vorm van subsidie te verlenen, waarbij wordt benadrukt dat het festival zich in de toekomst (meer) zelfstandig moet bedruipen. Het aangeboden bedrag is minder dan de helft van de subsidie in die in het verleden aan de voormalige organisatie is verstrekt en is dus bij lange na niet toereikend om de financiële tekorten aan te vullen.

Om in Apeldoorn het evenement financieel sluitend te krijgen zouden essentiële onderdelen van het evenement moeten worden herzien. Dit zou betekenen dat brouwers een hoger bedrag moeten betalen voor een standplaats, dat de prijs van consumpties zou moeten worden verhoogd en dat er door bezoekers entree betaald zou moeten worden om het terrein te betreden. Deze maatregelen hebben als gevolg dat het aantal bezoekers en het aantal brouwers afneemt en dat alleen grotere brouwerijen met een evenredig marketingbudget nog in de gelegenheid zijn om hun bieren te presenteren. Het evenement wordt dan kleinschaliger van opzet, waardoor er ook een alternatief voor het zo geliefde centrale Marktplein gezocht zou moeten worden. De bron voor de populariteit en het bestaansrecht van het festival is daarmee weggenomen. De organisatie vindt het dan ook niet verantwoord om de brouwers en bezoekers die al elf jaar trouw de basis van het festival vormen deze extra kosten te presenteren. Dit jaar zal dan ook het Internationaal Bierfestival niet in Apeldoorn plaatsvinden.

Stichting 100 Plus events heeft er nu voor gekozen om met het concept een meer faciliterende rol te gaan vervullen voor bierfestivals die gedurende het jaar in/op diverse plaatsen in heel Nederland georganiseerd worden. Voor de toekomst sluit de organisatie mogelijkheden voor een dergelijk evenement in Apeldoorn niet uit.  Alle eventuele ontwikkelingen daaromtrent zijn te volgen op de FaceBook-pagina of www.bierfestivalapeldoorn.nl

Deelnemers die zich inmiddels hebben aangemeld voor het Internationaal Bierfestival in Apeldoorn worden persoonlijk in kennis gesteld van dit besluit. Organisatoren die gebruik willen maken van de faciliteiten van Het Internationaal Bierfestival kunnen hierover contact opnemen met de organisatie via het emailadres:

Koningsdag 2018 vier je bij Scouting Marca Appoldro

maandag, 09 april 2018 21:04 Geschreven door

Op Koningsdag 27 april van 10-14 uur organiseert Scoutinggroep Marca Appoldro weer een spelletjes en activiteiten feest, voor de hele wijk Woudhuis – Osseveld, bij de blokhut Lupineweg 75

Met veel enthousiasme bieden de vrijwilligers van de Scoutinggroep tal van activiteiten en spelletjes aan. Je kunt je laten uitdagen de bovenkant van de klimwand aan te raken, of af te glijden van de hoge tokkelbaan of in de roos te schieten met pijl en boog. Je kunt griezelen met het Glow-in-the-dark spel. Nieuw is dit jaar de Escaperoom. Natuurlijk zijn er ook minder gewaagde activiteiten zoals blikgooien, Donald Duck schietspel, Toren van Pisa en broodjes bakken boven een vuurtje.

Koop een strippenkaart bij binnenkomst en dan kan aan alle spellen en activiteiten worden deelgenomen.

Voor de ouders is er de horeca en ook dit jaar is het bij de Loterij Altijd Prijs

Meer informatie op de site www.scoutinggroep.com

Ruim 200 evenementen op de zomeragenda Apeldoorn

vrijdag, 09 Maart 2018 19:47 Geschreven door

Met ruim 200 evenementen op de zomerkalender 2018 is er voor ieder wat wils in Apeldoorn. Bij het samenstellen van de kalender is zoveel mogelijk rekening gehouden met een evenwichtige kalender in tijd, doelgroep en soort. Daarnaast is met organisatoren meer afstemming bereikt om een goed doorlopend toeristisch zomerprogramma te ontwikkelen.

Vaste waarden
Op de agenda staan een aantal aansprekende en jaarlijks terugkerende publiekstrekkers, waaronder Het Drakenbootfestival, Koningsdag, De Kanaalconcerten, het Concours  d’Élégance, het Openlucht Filmfestival, de Cantharel Internationale Vierdaagse en het Stoomtreinfestival. Het programma wordt ondersteund door vele evenementen met een toeristisch/recreatieve samenhang, waaronder Lumido, Theater op ‘t Zand, de NJO Muziekzomer, Royal Polo en de vele zomermarkten en braderieën in Apeldoorn en de omliggende dorpen.

Er is in het programma veel aandacht voor gezinsvriendelijke evenementen, waaronder het Zeepkistenracefestival, de Prinsessendagen, het Streetartfestival en Theater op ‘t Zand.

Nieuwe evenementen
Nieuw op de kalender voor 2018 zijn een aantal sportevenementen, waaronder het World Team Cup Wheelchair Tennis, het NK Mountainbike en het EK Beachvolleybal op het Marktplein in Apeldoorn. Tevens vinden in de tuinen van Paleis Het Loo diverse nieuwe activiteiten plaats, waaronder een Brocante Markt tijdens Pinksteren.

Culinaire Festivals
Gedurende de hele zomer zijn er in Apeldoorn verschillende culinaire evenementen. Tijdens het pinksterweekend vindt het Keuken Karavaan Festival plaats op het Zwitsal. Het Beekpark wordt begin juni één groot openlucht pop-up restaurant met foodfestival Lepeltje Lepeltje. Proeven kun je ook tijdens het Internationale Bierfestival dat op de eerste (koop)zondag van september in nieuwe vorm terugkeert op het Marktplein

Muziekevenementen
De horeca heeft de handen ineengeslagen en presenteert diverse evenementen, waaronder Prinsennacht en de Nacht van Apeldoorn (laatste vrijdag van mei). Op de kalender van 2017 staan veel vaste muziekwaarden, waaronder Drakenboot in Concert, de Kanaalconcerten, De Popronde, Radio NL Zomertoer, de NJO Muziekzomer en de Zondagmiddagconcerten in het Oranjepark. Tevens vinden er 2 dancefestivals plaats; Intercity op Prinsennacht (26 april) op het Stationsplein en Liberazione op Bevrijdingsdag op het Zwitsal.

Culturele evenementen
Cultuurliefhebbers komen deze zomer eveneens volop aan hun trekken met Cultuur bij je Buur, De Culturele Pleinmarkt, Worldproef Indonesië, Theaterstraat Ugchelen en de Open Monumentendagen.

Meer informatie
Op uitinapeldoorn.nl is het actuele overzicht van alle evenementen in Apeldoorn te vinden. De zomerevenementenkalender wordt vanaf medio april verspreid in de toeristische sector, horeca, winkels en culturele instellingen. Daarnaast wordt de kalender op diverse evenementen en festivals in en om Apeldoorn uitgedeeld.

Concours d’ Elegance doet ook een Paleis he Loo in renovatie aan

dinsdag, 27 februari 2018 20:01 Geschreven door

Het Stallenplein en de paleislaan van museum Paleis Het Loo zijn van vrijdag 29 juni t/m zondag 1 juli het decor voor het Concours d’Élégance, hét internationale autoconcours voor klassieke en exclusieve auto’s. Het auto evenement begint dit jaar al op vrijdag om 12.00 uur, met o.a. een college over het iconische merk Porsche door tweevoudig Le Mans winnaar Gijs van Lennep en Nederlands auto ontwerper Harm Lagaaij.

Circa 70 klassiekers uit binnen- en buitenland strijden om de titel ‘Best of Show 2018’. Een internationale vakjury beoordeelt de auto’s op elegantie, originaliteit, restauratie en presentatie. Op de paleislaan wordt de Classic Sprint gehouden met historische auto's, zeker 10 auto-importeurs zijn aanwezig en gerenommeerde automerken showen hun ‘latest & greatest’.

Paleis Het Loo is van 29 juni t/m 1 juli 2018 uitsluitend te bezoeken met een ticket voor het Concours d’Élégance. Dit ticket geeft toegang tot Paleis Het Loo BuitenGewoon Open met het Stallencomplex, paleisdak, de tuinen en Oranje-wandeling. De stallen bieden onderdak aan een tiental Koninklijke auto’s; Austin Sheerline, Mercedes 300 Cabriolet, Cadillac Convertible Sedan en Minerva AC. Info en tickets via: concourselegance.com

Willekeurige afbeelding

743f420ee77989401314a1741cbb74fb_S.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen