zondag 18 februari 2018 | Login
Evenementen

Evenementen (583)

Apeldoorn kent vele evenementen. Een ieder die zegt dat er in Apeldoorn niets gebeurt komt bedrogen uit. Apeldoorn bruist, en wij proberen hier zoveel mogelijk van in beeld te brengen.

Laatste Nieuws

Bock & Wild festival op het Leienplein

maandag, 23 oktober 2017 19:32 Geschreven door

Op zondagmiddag 29 oktober a.s. organiseert het Leienplein het Bock & Wild festival. Tijdens dit festival kunnen bezoekers genieten van meer dan 10 soorten bockbier en kleine wildgerechtjes. De toegang is geheel gratis.

Van 14:00 tot 20:00 uur presenteren de ondernemers op hun eigen wijze diverse bockbiertjes en gerechtjes op het plein. De wildgerechtjes bestaan o.a. uit een stoofpotje, zwijn aan het spit en hert. Tevens zijn er diverse kleinschalige kinderactiviteiten.

Het Bock & Wild festival is een gezamenlijk initiatief van ondernemers op het Leienplein waaronder Het Nieuws van Apeldoorn, Café de Buren, Mansion24, Firma van Veldhuizen en M’joy.

Grasnapolsky verlaat na jubileumeditie Radio Kootwijk

maandag, 16 oktober 2017 20:16 Geschreven door

Festival Grasnapolsky, dat op 2, 3 en 4 februari 2018 haar jubileum-editie viert, zal in 2019 op een nieuwe locatie plaatsvinden. Na vijf jaar lang heel prettig te hebben samengewerkt met Radio Kootwijk, Staatsbosbeheer en Landal Rabbit Hill, is voor de organisatie het moment aangebroken om door te gaan met het festival op een nieuwe plek waar ruimte is om door te groeien.

Grasnapolsky begon ooit in 2010 in Landhuis de Ridderhofstad in Amelisweerd en verhuisde daarna naar het Veluwse zendstation Radio Kootwijk. Het festival draait behalve om het ontdekken van nieuwe muziek, kunst, architectuur en natuur, ook om vernieuwing en transformatie. Daarom is het na vijf jaar Radio Kootwijk dan ook een mooi moment om samen met het publiek een nieuwe locatie in Nederland te gaan ontdekken.

Festivaldirecteur Mariska Berrevoets is er van overtuigd dat Nederland nog veel meer prachtige locaties kent waar verhalen achter schuilgaan die nog niet eerder zijn verteld: “Grasnapolsky heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een vaste waarde in het Nederlandse festivallandschap, maar wel eentje die net even anders is. Op Radio Kootwijk hebben we ons publiek in de afgelopen vijf jaar elk hoekje, gaatje en verhaal van deze bijzondere plek laten zien en verteld. Wij willen ons publiek blijven uitdagen nieuwe dingen te ontdekken: nieuwe muziek, nieuw erfgoed, nieuwe verhalen, nieuwe natuur, nieuwe prachtige plekken in Nederland. Daarom nemen we een grote stap, maar wel een stap die het festival nog verder gaat verankeren. Met ook nog eens een nieuw, ijzersterk programmateam gaan we de toekomst met een frisse blik tegemoet. Het valt natuurlijk zwaar de ogenschijnlijk meest ultieme locatie van Nederland te verlaten, maar wij hebben er veel zin in ons publiek aan een nieuw avontuur te laten beginnen in 2019. Dat lijkt ver weg, maar is heel dichtbij.”

Grasnapolsky 2018
Het festival zal voor deze jubileumeditie op Radio Kootwijk nog één keer alles uit de kast trekken. Met het thema Ver weg / Dichtbij wordt er een vergrootglas gelegd op al het moois dat deze plek te bieden heeft en geknipoogd naar de nieuwe locatie van het festival. Dans, (muziek)theater en performance krijgen een prominentere plek in het Grasnapolsky-programma en ook zullen er meer opkomende internationale acts, hiphop en niet-westerse muziek aan de line-up toegevoegd worden. Er wordt wederom een uitgebreid en veelzijdig randprogramma opgesteld met een actieve rol voor de boswachters van Staatsbosbeheer, zoals de bezoekers inmiddels van Grasnapolsky gewend zijn.

Toekomstplannen
Grasnapolsky heeft in de afgelopen vijf jaar een intensieve samenwerking met Staatsbosbeheer opgebouwd, deze zouden de twee partijen graag voortzetten. Samen zullen de partijen de mogelijkheden onderzoeken het festival voort te zetten op een nieuwe natuurrijke, cultuurhistorische locatie, waar ruimte is om verder te ontwikkelen en groeien. Ook het publiek wordt bij de zoektocht betrokken: zij wordt via social media opgeroepen om mee te denken en speciale locaties in hun regio te nomineren als nieuwe thuisbasis voor Grasnapolsky 2019.

Ticketprijzen
De kaartverkoop voor Grasnapolsky 2018 start zaterdag 21 oktober om 10:00 uur. Een compleet weekend Grasnapolsky met bungalow is dit jaar verkrijgbaar vanaf €143,75. Voor een los passe-partout betalen bezoekers €85, of €80 met CJP-korting plus €2,95 servicekosten per transactie.

Ter ere van het jubileum zijn er speciale Dichtbij en Ver Weg-pakketten in het leven geroepen, waarmee het publiek een bijzondere toevoeging kan doen aan de ticket- en bungalowbestelling. Een extra pakket kan bijvoorbeeld bestaan uit een champagne-ontbijt, massage, optreden in je bungalow én privévervoer van en naar het terrein. De diverse pakketten zijn vanaf nu alvast te bekijken op de website.

Bezoekers van Grasnapolsky 2014, 2015, 2016 en 2017 krijgen de kans op vrijdag 20 oktober alvast te boeken via een speciale pre-sale mailing.

Inschrijving Centraal Beheer Midwinter Marathon geopend

maandag, 16 oktober 2017 20:07 Geschreven door

Vanaf heden kunnen lopers zich inschrijven voor de 45ste editie van de Centraal Beheer Midwinter Marathon op zaterdag 3 en zondag 4 februari 2018 in Apeldoorn. Inschrijven kan tot en met 13 januari via www.midwintermarathon.nl.

De lopers krijgen dan het startnummer thuisgestuurd. Op 3 en 4 februari is er GEEN na-inschrijving. Ook dit jaar gelden limieten wat betreft het aantal deelnemers per afstand. Voor de Kroondomein Het Loo Marathon 150 lopers, Asselronde 3.000 deelnemers, de Decathlon Mini-Marathon een maximum van 4.500, de Centraal Beheer Acht van Apeldoorn maximaal 7.000 lopers en de Stentor Kidsrun 1.000 deelnemers.

Wijzigingen Kidsrun
Ten opzichte van de vorige edities hebben we een paar wijzigingen aangebracht om de Kidsrun soepeler te laten verlopen. De 4- en 5-jarigen lopen 500 meter. De kinderen van 6 tot en 12 jaar lopen één kilometer. De veranderingen betreffen verder de starttijden, leeftijdscategorieën, startvakken en het meelopen van ouders. Meer informatie hierover staat op www.midwintermarathon.nl.

Afstanden
Een overzicht van de afstanden van de Centraal Beheer Midwinter Marathon 2018:

Zaterdag 3 februari

 •  Kroondomein Het Loo Marathon – 42 km – 10.30 uur
Zondag 4 februari
 •  Asselronde - 25 km – 11.45 uur
 •  Decathlon Mini-Marathon - 10 Engelse mijl (16,093 km) – 11.15 uur
 •  Centraal Beheer Acht van Apeldoorn - 8 km – 15.00 uur
 •  De Stentor Kidsrun - 1 km – vanaf 10.05 uur
 •  Multicopy Businessrun - 8 km en 10 Engelse mijl – 15.00 en 11.15 uur

Voor de tweede keer is er op de zaterdag de Kroondomein Het Loo Marathon. Een trailloop door het leefgebied van edelherten en wilde zwijnen. Genieten van de omgeving tijdens een stevige inspanning, dat is het doel van deze loop. Om dit mogelijk te maken is er bovendien aan deze trail een strikte limiet gesteld aan het aantal deelnemers: maximaal 150 lopers. Het parcours gaat uitsluitend over bospaden en is behoorlijk heuvelachtig.

10-10 Nationale Dag van de Duurzaamheid

maandag, 02 oktober 2017 21:20 Geschreven door

10 Oktober is de Nationale Dag van de Duurzaamheid. In Apeldoorn vindt dit jaar alweer de 4e editie van de Dag van de Duurzaamheid plaats. Op allerlei plekken in de stad zul je deze dag ervaren dat een duurzame lifestyle eigenlijk best eenvoudig is. Je hebt altijd een keuze. Wat een groot verschil zou het maken als wij allemaal eens wat vaker kiezen voor een verantwoord alternatief! Hoe maak jij het verschil?

Laat je op 10-10 inspireren door tal van ondernemers, scholen en organisaties in Apeldoorn die duurzame alternatieven extra onder de aandacht brengen. De KSG introduceert op school Meatless Monday, dus vanaf 10-10 gaat de kantine op maandag meatless! Ook introduceert de school waterflesjes om het drinken van kraanwater te stimuleren en afval te verminderen bij haar studenten. Kringloopcentrum Foenix organiseert het symposium ‘Van circulaire economie naar circulaire samenleving’ ter ere van hun 35-jarig bestaan. Reparatiecafé Ugchelen bezoekt een basisschool om reparaties te verrichten aan items die kinderen meebrengen. Dalton Sterrenschool De Vliegenier doet mee de landelijke voorleesactie van Urgenda. En bij het ROC Apeldoorn gaan ze in op fossielvrij autorijden en gaan alle leerlingen vervolgens zelf aan de slag met duurzame opdrachten. De gemeente Apeldoorn organiseert ’s avonds een informatieavond over zonne-energie om inwoners te stimuleren zonnepanelen aan te schaffen.

Koningin Eco brengt hoogstpersoonlijk een bezoek aan enkele activiteiten in Apeldoorn.

Wat is er verder allemaal te doen?

 • Pak de fiets en volg de nieuwe energieke fietsroute van energiecoöperatie deA die je langs allerlei plekken voert die iets met duurzame energie te maken hebben;
 • Proef heerlijke biologische wijnen bij Wijnkoperij Henri Bloem of biologische kazen bij het Kaaslokaal;
 • Ontdek bij Aqua Aurora de bijzondere krachten van vitaal (drink)water en kom meer te weten over ecologische waterbeheer;
 • Leer hoe je zelf een creatief en origineel wandkleed voor thuis kunt maken van oude kleding, bij Mode & Co;
 • Kom werkelijk alles te weten over papier en de processen voor het maken van papier tijdens het open huis bij de Papierwinkel;
 • Breng een bezoek aan StadsAkkers, een biologische zorgtuinderij, en geniet van heerlijke, verantwoorde producten;
 • Profiteer daarnaast van een aantal aantrekkelijke, duurzame aanbiedingen.

Kortom: een boordevol en gevarieerd programma vol leuke en leerzame activiteiten! Het complete programma en meer informatie over de Dag van de Duurzaamheid vind je op www.duurzaam-apeldoorn.nl.

 

populair Nieuws

De eerste namen van de line-up voor “Lexman Drakenboot in…
Onder de titel 'Groot worden in Orden', vindt er op…
Het bestuur van de internationale menwedstrijd Beekbergen Apeldoorn heeft er…
Zaterdag 27 september strijden de brandweerkorpsen van Epe, Voorst en…

Avondprogramma Roots in the Woods sterk uitgebreid

vrijdag, 29 september 2017 23:03 Geschreven door

De organisatoren van het Roots in the Woods festival trekken de vorig jaar ingezette lijn van een stevig avondprogramma dit jaar sterk door. Zo wordt de vrijdagavond een flinke festival-feestavond met acts die al eerder grote festivals op z’n kop hebben gezet. Zaterdag is dat al niet veel anders. In de loop van de middag klinken de eerste klanken door het Beekpark, om 21:00 uur sluit T99 de festivalzaterdag af. De muziekacts zijn geboekt in samenwerking met podium Gigant. Het muziekprogramma wordt omlijst met lopend theater en kleine voorstellingen en een prachtig uitgelicht Beekpark.

Nadat DJ Fros in ’t Bos vrijdag om 17:00 uur is gestart met het draaien van lekker dansbare plaatjes, is het om 20:00 uur tijd voor Arp Freak. Wereld(muziek), Boogie, afro en disco. Een live set alsof een dj hem aan elkaar draait, uitgevoerd door een zevenkoppige band. Hoofdact op de vrijdag zijn de Bazzookas. Deze 8-man sterke band neemt vanaf 21:30 uur iedereen te grazen. Ze stormen uit hun Amerikaanse schoolbuzz en rollen het festival, met iedereen erin, op. Met blazers, toeters en bellen spelen ze het festival en zichzelf ondersteboven. In Nederland speelden zijn o.a. op de Zwarte Cross, Concert at sea, Parkpop en talloze andere festival. Maar inmiddels ook in heel Europa en daarbuiten.

Op de zaterdag heeft DJ Pappy O’Daniel de draaitafels onder zijn hoede. Live optredens worden vanaf 14:30 uur voortgezet door Joseph Huber om rond 16:30 uur plaats te maken voor Sunday kids met hun combinatie van Amerikaanse gitaarrock uit de jaren zestig/zeventig en moerasachtige bluesrock sound. Nadat Marc Olsen of the Jayhawks tussen 19:00 uur en 20:00 uur zijn alternatieve Americana heeft gespeeld is het om 21:00 uur tijd voor de afsluiter van de zaterdagavond, T99. Drie opwindende rock & roll vrijbuiters die volgens het blad OOR de meest opzwepende en vernieuwende band van Nederland en ver daarbuiten zijn. Dat die uitspraak niet van de lucht is bewees de band al met spectaculaire optredens op verschillende grote podia.

“Het Roots in the Woods festival wordt al jaren zeer gewaardeerd door kinderen tussen circa 4 en 12 jaar oud. Dat gaat dit jaar ook niet anders zijn”, aldus Marco Bod, festivalmanager van Roots in the Woods. “We zetten het avond programma extra dik aan om ook volwassen publiek te kunnen laten genieten van de sfeer in het intiem ingerichte park en ze een unieke ervaring te bieden”.

Via de website www.rootsinthewoods.nl is een overzicht van de locaties en bijbehorend programma te vinden.

Lammetjes kijken bij één van de grootste schaapskooien van Gelderland

dinsdag, 26 september 2017 21:21 Geschreven door

Geldersch Landschap & Kasteelen organiseert op zondag 11 maart 2018 van 10.30 uur tot 16.00 uur de jaarlijkse lammetjesdag bij schaapskooi ‘De Loenermark’ in Loenen, tussen Arnhem en Apeldoorn (Gelderland).  Er zijn dan zo’n 250 schapen en 180 lammetjes te bewonderen.

Daarnaast zijn er ook tal van andere activiteiten zoals schapen drijven, hutten bouwen en excursies met de boswachter. Tevens verkopen diverse standhouders schapen- en streekproducten. De entree van de lammetjesdag is gratis. Parkeren kost € 5,00 per auto. Bezoekers kunnen ervoor kiezen om het parkeergeld ter plekke contant te betalen of een parkeerticket online te kopen via www.glk.nl/evenementen.

Bereikbaarheid
Per auto: A50 Arnhem-Zwolle, afslag Loenen (Gelderland). In Loenen meteen na restaurant de Loenermark rechtsaf (Droefakkers). De Droefakkers ca. 3 km afrijden. Medewerkers van Geldersch Landschap & Kasteelen leiden u naar de parkeerplaats bij de schaapskooi.  Openbaar vervoer: bus Arnhem-Apeldoorn, uitstappen halte CR De Loenermark en 3 km de Droefakkers aflopen. Voor meer informatie over buslijnen, aankomst en vertrektijden zie www.9292ov.nl of bel 0900-9292

Original 80s Party; surprise, surprise…

maandag, 18 september 2017 22:18 Geschreven door

Als vervolg op de succesvolle editie van The Original 80s Party 2016 gaven de organisatoren van het thematisch evenement op zaterdag 16 september een persconferentie waarin zij onder andere de nieuwe elementen van het evenement van dit jaar presenteerden. Over de aangekondigde “Super Surprise Act” werd zeer geheimzinnig gedaan. De verwachting is dat over dit specifieke optreden nog lang zal worden nagepraat in Apeldoorn en omgeving.

Op zaterdag 28 oktober om acht uur ’s avonds gaan de deuren van de Zwitsal fabriek aan de Vlijtseweg in Apeldoorn weer open voor The Original 80s Party 2017. Na het overweldigende succes van vorig jaar, waarbij in de voorverkoop alle kaarten uitverkocht waren, heeft de organisatie besloten het evenement wederom te laten plaatsvinden.

Tonnie Bruens, Johan Pot, Jan Pieter Moree en Michael Boersma zijn volop bezig met de voorbereidingen van dit evenement. Dit jaar ligt nadruk op authentieke kleding. Michael Boersma geeft aan dat het zeer op prijs gesteld wordt als bezoekers zich zo origineel mogelijk kleden. “dress to impress” er zullen prijzen worden uitgereikt in de categorieën: beste geklede dame, best geklede heer en mooist uitgedoste groep.

Tonnie Bruens legt uit dat de locatie uit drie zalen bestaat:

 • In de ontvangstruimte is gelegenheid voor het fotomomentje. Onder andere op basis van deze foto’s zal de jury haar besluiten nemen.
 • Vervolgens loopt men door naar “De Singlesbar”. Deze kleine zaal is gezellig ingericht en er zal muziek uit de jaren tachtig te horen zijn die in de grote zaal niet gedraaid wordt. Men kan in de singlesbar relaxen, dansen en een drankje drinken.
 • In de grote zaal zal het spetterende discofeest plaatsvinden. De grote zaal is geheel ingericht als discotheek in de stijl van de jaren tachtig.

Bereid je in de grote zaal voor op veel discolicht, spiegelbollen, blacklight en swingende voormalige tieners met “the moves” uit hun jeugd, zegt Jan Pieter Moree van Den Spieker evenementen-organisatie, het Apeldoorns bedrijf dat ook dit jaar de operationele uitvoering verzorgt. Als primeur kunnen we melden dat de muziek wordt gedraaid door René Verkerk en Lindo Duvall. Deze discjockeys van Radio10 gaan zorgen voor een geweldig feest. De aankleding van het evenement is zo authentiek mogelijk zodat je echt het gevoel hebt terug te zijn in de jaren tachtig.

En dan die Super Surprise Act…

Op de vraag of er een tipje van de sluier kan worden opgetild over het grote mysterie geeft Johan Pot als antwoord: “Kunt u een geheim bewaren?..., wij ook!, maar zorg dat je er bij bent…”

Dit is hét onderdeel dat jammer genoeg in nevelen gehuld zal blijven tot het doek open gaat.

Veel enthousiaste bezoekers die vorig jaar The Original 80s Party bezocht hebben zijn inmiddels al voorzien van toegangskaarten en kijken uit naar 28 oktober, zo is op de FaceBook te lezen. Voor andere geïnteresseerden; The Original 80s Party is te vinden op FaceBook of op www.80sparty.nl voor informatie over het evenement en de meest recente ontwikkelingen voor wat betreft de voorbereiding en toegangskaarten.

Groots LEGO® festijn in Americahal Apeldoorn!

dinsdag, 29 augustus 2017 22:32 Geschreven door

Voor het eerst organiseert de Nederlandse LEGO® club Vereniging De Bouwsteen op 9 en 10 september een groot LEGO® festijn in de Americahal in Apeldoorn. Bouwers, verzamelaars en liefhebbers van LEGO® kunnen er hun hart ophalen.  

Tijdens het grote LEGO® festijn zijn er diverse creaties te bewonderen van leden van De Bouwsteen zoals imposante gebouwen, diorama’s van STAR WARS™, vrachtwagens en spoorbanen. Kinderen kunnen zich tijdens het grote LEGO® festijn uitleven in een bouwhoek, springen op een luchtkussen én er zijn verschillende bouwwedstrijden met leuke prijzen. Tijdens het festijn zal er ook een demonstratie minecraft zijn.

Op zoek naar het laatste steentje
Tijdens het evenement wordt er ook nieuwe en gebruikte LEGO® verkocht. Bezoekers kunnen er misschien wel net het unieke stukje LEGO® vinden waar ze al zo lang naar zochten! 

Praktische informatie 
Het Festijn is zowel op zaterdag 9 september  als zondag 10 september  geopend van 10.00 tot 17.00 uur. De entreeprijs bedraagt 4 euro per persoon.

De Bouwsteen 
De Bouwsteen is een vereniging met ruim 700 LEGO® enthousiastelingen die laten zien wat je allemaal met LEGO® kunt bouwen. Of het nou gaat om imposante gebouwen, diorama’s van STAR WARS™, vrachtwagens en spoorbanen. Daarnaast hebben veel leden indrukwekkende verzamelingen aan LEGO®. De vereniging organiseert enkele keren per jaar door heel NL deze clubdagen waar je de creaties van de leden kunt bekijken maar ook nieuwe, tweedehands en losse LEGO®-onderdelen kunt kopen. 

Verkopen of exposeren? 
De Bouwsteen is voor dit evenement nog op zoek naar verzamelaars en bouwers die hun bouwwerken tentoon willen stellen. Wil je meedoen? Stuur een mailtje naar  

Willekeurige afbeelding

86058fae08ec6ce0f12effbcc1910796_M.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen