Dagje Weg

Dagje Weg (497)

Apeldoorn in het groen kent vele toeristische activiteiten. Leuk voor de eigen inwoners, maar ook van buitenaf. Paleis het Loo, Julianatoren en de Apenheul zijn de grootste en meest bekende dagjes uit in Apeldoorn. Maar Apeldoorn kent er nog veel meer. Apeldoorn Actueel probeert een zo compleet mogelijk aanbod te laten zien van de diverse mogelijkheden voor een dagje uit binnen de gemeente Apeldoorn.

Laatste Nieuws

Boschbad viert de 84ste verjaardag

donderdag, 21 juni 2018 20:21 Geschreven door

Op woensdag 20 juni 2018 was het 84 jaar geleden dat Openluchtbad Boschbad voor het eerst haar deuren opende. Dit werd gevierd met diverse activiteiten, tientallen opblaasfiguren in het water en werd de 3000ste abonnementhouder van dit seizoen in het zonnetje gezet.

Woensdag 20 juni vierde Openluchtbad Boschbad in Apeldoorn haar 84ste verjaardag. Om 10 uur ’s ochtends werden de eerste bezoekers op de blauwe loper onthaald. Omstreeks 15.00 uur loeide de megafoon en werden alle kinderen opgeroepen een opblaasfiguur op te halen bij de ingang om het recreatiebad kleurrijk te vullen met tientallen luchtbedden. Er werd gevolleybald, een heus Super Soaker spektakel gespeeld en een vlottenrace gehouden.

Nieuwe records bezoekers en abonnementhouders
Het Boschbad heeft een vliegende start gemaakt met een record aantal verkochte abonnementen en bezoeken in de eerste maand na opening. Er zijn inmiddels ruim 3000 abonnementen verkocht, bijna 1400 meer dan in het gehele zomerseizoen van 2017. Mede door het zomerse voorjaar en de verruimde openingstijden heeft het Boschbad in de eerste maand al ruimschoots 33.000 bezoekers verwelkomd, circa 50% meer ten opzichte van vorig jaar, waarvan een derde abonnementhouders. Met de mooie weersvoorspellingen voor komende weken is de verwachting nog vele bezoekers te verwelkomen.

Beleef zomerstoom op de Koningslijn bij de VSM

maandag, 11 juni 2018 20:02 Geschreven door

De Veluwsche Stoomtrein Maatschappij VSM staat weer klaar om haar reizigers een onvergetelijke dag te bezorgen! In juli en augustus rijden de statige stoomlocomotieven met een sleep aan historische rijtuigen over een deel van de vroegere Koningslijn.

Elke dag, behalve zaterdag, brengen de stoker en de machinist hun machtige machines onder stoom voor een unieke en nostalgische belevenis. Zodra de stationschef de overwegbomen heeft gesloten en de hoofdconducteur het vertreksein geeft, komt de trein met veel gesis op gang. Tijdens de rit door het afwisselende Veluwse landschap beleven de reizigers de stoomtreindagen van weleer.

Veluwe-IJssel-Boemel
Ook deze zomer biedt de VSM een dagvullend arrangement; de Veluwe-IJssel-Boemel! Deze schitterende dagtocht combineert de stoomtreinrit over de Koningslijn met een vaartocht per luxe salonboot over de kronkelende IJssel tussen de historische Hanzestad Zutphen en Dieren.

Als beginpunt en eindpunt kan gekozen worden voor Zutphen, Apeldoorn of Beekbergen. De Arriva trein tussen Apeldoorn en Zutphen maakt het rondje compleet. De Veluwe-IJssel-Boemel vaart iedere dinsdag, woensdag en donderdag van 10 juli tot en met 23 augustus.

Alle rijdagen en vertrektijden staan op de website www.stoomtrein.org,  onder arrangement Veluwe IJssel Boemel.

Het stoomdepot verkennen
Tijdens de treinreis op zondag, maandag en  vrijdag is een extra lange stop opgenomen in station Beekbergen. Daar hebben de bezoekers de gelegenheid om het historisch stoomdepot te bekijken. De reiziger maakt er van dichtbij mee, hoe het er aan toe ging in het stoomtijdperk. Nadat de trein is gestopt bij het originele stationnetje uit 1886, wordt de machtige stoomlocomotief losgekoppeld om vervolgens in het stoomdepot kolen te laden en water te nemen. Voordat de reis hervat wordt is er genoeg tijd om de draaischijf en de indrukwekkende collectie historische  locomotieven te bewonderen. De uitgebreide verzameling historische stoom- en  diesellocomotieven in het depot is uniek in Europa. Uiteraard is ook de stationsrestauratie met  gezellig terras en de VSM-souvenirshop geopend. De depotstop is opgenomen in de dienstregeling op alle zondagen, maar óók op alle maandagen en vrijdagen tussen 9 juli tot en met 24 augustus. Alle rijdagen en vertrektijden staan op de website www.stoomtrein.org vermeld als de ‘groene dienstregeling’.

De kaartjes voor alle uitstapjes zijn te koop in het station Beekbergen, in de trein bij de conducteur,  aan boord van de salonboot en op de website www.stoomtrein.org

Lunchen in een stoomtrein
Elke zondag tot en met 28 oktober serveert de VSM een uitgebreide lunch in een historisch luxe restauratierijtuig uit 1927. Terwijl de reizigers van het voorbijtrekkende Veluwse landschap genieten, wordt voor hen een overheerlijke lunch geserveerd. Nieuw dit jaar is de Pannenkoekenlunch op elke laatste zondag van de maand; een smakelijke belevenis voor het hele gezin. Plaatsen voor de zondagse lunch moeten vooraf gereserveerd worden op de website www.stoomtrein.org

Nachtzwaluwexcursie op de Loenermark

maandag, 11 juni 2018 19:40 Geschreven door

Wie de nachtzwaluw wil horen snorren kan op zaterdagavond 23 juni mee naar de Loenermark met de boswachter van Geldersch Landschap & Kasteelen.

De nachtzwaluw begint te jagen in de schemering, maakt vreemde geluiden die eerder aan krekels doen denken en tenslotte is zijn vlucht een mix van een uil met een vleermuis. Daarbij lijkt hij een beetje op een torenvalk. De vertaling van zijn wetenschappelijke naam is dan ook geitenmelker, een ongewone naam voor een vreemde vogel. Deze excursie is een unieke kans, want gewoonlijk is het gebied na zonsondergang niet toegankelijk.

Start: 21.00 uur op de parkeerplaats bij de schaapskooi aan de Droefakkers te Loenen. Duur: tot ca. 23.30 uur, afhankelijk van de waarnemingen. Deelname: € 7,50 p.p. Donateurs Geldersch Landschap & Kasteelen € 2,50 p.p. op vertoon van een geldige donateurspas. Deze excursie is niet geschikt voor kinderen < 12 jaar.

Reserveren is noodzakelijk via www.glk.nl/evenementen.
Informatie: Herman Heskamp, tel. 06 - 16 862 394 of Chris Holtslag, tel. (0313) 653 113.

De EerlijkWinkelen route Apeldoorn is er

woensdag, 06 juni 2018 20:06 Geschreven door

Als je verantwoord wilt shoppen, waar doe je dat dan? Waar vind je kleding, cadeaus en alle andere dingen die gemaakt zijn onder goede omstandigheden voor mens en milieu? Waar drink je tussendoor een kopje verantwoorde koffie en eet je een lekker biologisch broodje? Op al die vragen geeft de nieuwe brochure ‘EerlijkWinkelen Apeldoorn’ het antwoord.

EerlijkWinkelen route Apeldoorn
Van Stadsakkers tot het Fietsenhoekje en van Bagel & Beans tot Foenix: in de brochure staan 34 Apeldoornse bedrijven beschreven die op de een of andere manier bijdragen aan een betere wereld. Voor de totstandkoming van deze brochure bracht stichting Mondial alle Apeldoornse bedrijven in kaart die producten gebruiken of verkopen die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu.

Routekaartje
Hoe de winkels bijdragen aan een betere wereld, is makkelijk te zien door de icoontjes die in de brochure zijn gebruikt. Er is een onderverdeling in biologische winkels, FairTrade winkels, tweedehands winkels en andere winkels die op de een of andere manier bijdragen aan een betere wereld. Naast korte uitleg over de winkels zelf, is er ook een handig routekaartje van de Apeldoornse binnenstad toegevoegd. Zo weet je precies waar je moet zijn als je duurzaam wilt winkelen!

Gratis af te halen
De EerlijkWinkelen route Apeldoorn is voor iedereen gratis af te halen bij de deelnemers van EerlijkWinkelen of bij het VVV-agentschap in het CODA Museum. De deelnemers van EerlijkWinkelen zijn duidelijk herkenbaar aan een EerlijkWinkelen-sticker op het raam. Naast de brochure kunnen geïnteresseerden de EerlijkWinkelen app gratis downloaden.

Meedoen?
Ben je een duurzame ondernemer en wil je onderdeel zijn van de EerlijkWinkelen route Apeldoorn? Neem dan vrijblijvend contact op door een e-mail te sturen naar Stichting Apeldoorn Marketing. Op de landelijke website van Eerlijk Winkelen en op de website van Uit in Apeldoorn vind je meer informatie over het project.

populair Nieuws

Wie op zoek wil gaan naar de sporen van allerlei…
Op woensdag 20 juni 2018 was het 84 jaar geleden…
Wie de nachtzwaluw wil horen snorren kan op zaterdagavond 23…
13 mei a.s. is het weer zover, alle ingezamelde spullen…

Diverse fietstochten door prachtige omgevingen

dinsdag, 05 juni 2018 21:24 Geschreven door

Fietstocht Grote Wetering en het polderlandschap

Het Fietsgilde Apeldoorn houdt op vrijdag 6 juli a.s. een recreatieve fietstocht naar de Grote Wetering en het polderlandschap. Het Weteringse Broek is een natuurgebied in ontwikkeling. Langs een aantal weteringen zijn nieuwe vrij liggende fietspaden gekomen.

Deze middagtocht van c.a. 35 kilometer vertrekt om 13.30 uur bij het restaurant KFC op woonboulevard, Het Rietveld, hoek Laan van Osseveld/ Zutphensestraat.

De route gaat over vlakke fietspaden en wegen door de IJsselvallei.


Fietstocht Het platteland en de boerderijen

Het Fietsgilde Apeldoorn houdt op donderdag 19 juli a.s. een recreatieve fietstocht  Het platteland en de boerderijen. Het platteland is wel vlak, maar daardoor zeker niet saai. In dit gebied vinden we o.a. authentieke boerderijen, buurtschappen, molens, dieren, landgoederen en dat alles dichtbij en in eindeloze vergezichten.

Deze dagtocht van 50 kilometer vertrekt om 10.00 uur bij Winkelcentrum De Eglantier. Wijkgebouw “De Stolp”, Violierenplein 101.

De route gaat over vlakke wegen.


Fietstocht Verscholen Dorp en de Zandenplas

Het Fietsgilde Apeldoorn houdt op maandag 23 juli a.s. een recreatieve fietstocht naar het Verscholendorp en de Zandenplas.
Het Verscholen Dorp bij Nunspeet bood in de Tweede Wereldoorlog een schuilplaats aan onderduikers.

Deze dagtocht van 55 kilometer vertrekt om 10.00 uur bij Café De Hamer, hoek Zwolseweg/Wieselseweg in Apeldoorn.

De route gaat over deels zandwegen en door heuvelachtig terrein.

Praktische informatie
Fietsers kunnen aan deze tocht deelnemen tegen betaling van € 2,50.
Vooraanmelding is niet nodig.

Eten en drinken voor onderweg dient men zelf mee te nemen. Er wordt gefietst in groepen van 15 – 20 personen onder leiding van een gids, die regelmatig stopt om allerhande bijzonderheden over de omgeving te vertellen.

Voor nadere informatie: zie www.fietsgilde-apeldoorn.nl of telefonisch 055 - 843 05 34.Kidz Playground sluit en wordt Krazy Kangaroo

vrijdag, 01 juni 2018 15:04 Geschreven door

Trampolinepark Krazy Kangaroo opent een groot en nieuw trampolinepark van 2700M2 in Apeldoorn. Vanaf het najaar kun je hier sporten en springen bij het mooiste en grootste trampolinepark van Nederland!

Krazy Kangaroo wordt gevestigd op de locatie waar nu Kids Playground Apeldoorn is. Optisport, waar Krazy Kangaroo onderdeel van is, heeft deze locatie overgenomen. De komende periode blijft Kids Playground gewoon open, daarna zal de locatie worden verbouwd tot Krazy Kangaroo.

Sporten en springen is hot, en daar haakt Optisport graag op in met Krazy Kangaroo. In december 2017 is het eerste trampolinepark geopend in Enschede, dit bleek een overweldigend succes! In het najaar 2018 is de opening van de nieuwe vestiging in Apeldoorn, maar ook in Roosendaal en Breda komt er een Krazy Kangaroo.

Krazy Kangaroo
Krazy Kangaroo biedt de complete “experience” voor beginnende tot gevorderde trampoline springer, begeleiders én toeschouwers. Krazy Kangaroo biedt jumpers de ruimte om naast de standaard aaneengesloten trampolinevelden, gebruik te maken van een breed aanbod aan jump-area’s zoals de Freejump area met horizontale en diagonale trampolines, een Tricks area met o.a. extra hoge spring mogelijkheden, BigAirBag, Foam Pit, Slackline, Ninja parcours en een Sports area waar je fantastisch als een basketballer kunt dunken of turnoefeningen kunt doen. Daarbij kunnen alle gasten genieten in de prachtige horecavoorziening.

Optisport
Optisport is specialist in de exploitatie en het beheer van zwembaden, schaatsbanen, sporthallen en multifunctionele sport- en welzijnscentra, maar ook van private voorzieningen als fitnesscentra, indoor speelparadijzen (Avontura) en trampolineparken (Krazy Kangaroo). In de bijna 350 accommodaties verspreid over 75 gemeenten brengen 2.300 Optisport medewerkers jaarlijks 17 miljoen bezoekers in beweging!

Springen bij Bounz voor UNICEF in Apeldoorn!

vrijdag, 01 juni 2018 15:00 Geschreven door

Op zondag 1 juli is het zover: springen bij Bounz voor UNICEF! Tijdens dit speciale evenement kan je gebruik maken van alles dat Bounz biedt en kennismaken met het werk van UNICEF. Omdat Bounz Apeldoorn het werk van UNICEF graag steunt doneert Bounz Apeldoorn de helft van de toegangsprijs aan UNICEF.

Waar: Bounz Apeldoorn, Vlijtseweg 106 Apeldoorn
Tijd: van 10.00 uur tot 14.00 uur
Kosten: € 5 p.p. per uur (daarvan gaat dus € 2,50 rechtstreeks naar UNICEF)
Aanmelden: aanmelden is gewenst en kan via het formulier op de site van Bounz Apeldoorn (www.bounz.nl/apeldoorn/reserveren/) of per telefoon (055-3125009).

Opzet
Tijdens het uur op 1 juli maak je kennis met de verschillende onderdelen die Bounz aanbiedt en krijg je les van de speciaal opgeleide Bounz-masters. Tijdens een kort presentatie hoor en zie je meer over indrukwekkende werk van UNICEF.

Beursvloer
De samenwerking tussen Bounz Apeldoorn en UNICEF Apeldoorn is tot stand gekomen tijdens de Beurvloer die op 28 maart in Orpheus werd gehouden. Deze ‘match’ was een van de 144 die die avond werden gesloten. Bij de Beursvloer Apeldoorn komen ondernemers, organisaties, verenigingen en stichtingen bij elkaar. Zonder dat er geld bij komt kijken worden zogeheten matches gemaakt.

Lepeltje Lepeltje versiert voor de 2de keer het Beekpark

dinsdag, 29 mei 2018 20:22 Geschreven door
Nieuw dit jaar zijn kookdemonstraties, cocktailworkshops en bierproeverijen.

Cultureel food festival Lepeltje Lepeltje strijkt voor de tweede keer neer in het Beekpark in Apeldoorn. Van vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni wordt het park versierd met mobiele keukens, een breed muzikaal programma, een uiteenlopend aanbod aan kinderactiviteiten én een mooie-spullen-markt. Nieuw dit jaar zijn workshops, proeverijen en kookdemonstraties. Bezoekers kunnen bij de biermeesters de handen uit de mouwen steken en verschillende foodtrucks vertellen het geheim achter hun heerlijke gerechten.

Eten
De mobiele keukens presenteren eigenzinnige gerechten en klassieke recepten. Zo bereidt Aginamu Bibimbap als een echte Koreaan en tovert Oerflappe peulvruchten om tot een heerlijke curry of dahl. Dit jaar zijn er ook weer lokale keukens aanwezig! Zo komt BBQ-expert Dikkie Besselinkt vlamgrillen, Casa Cuisina met hun Casa Dillas en de Echoput verzorgt champignons in Franse stijl. Onder het genot van een heerlijk wijntje of een lekker speciaalbiertje is de ervaring compleet.

Workshop en demonstraties
Voor het eerst worden er verschillende workshops toegevoegd aan het programma. Zo flip je pannenkoeken als een pro bij Den Potsenmaeker en wordt er bij de biermeester kennis opgedaan over een sappige selectie aan speciaalbiertjes. Daarnaast delen verschillende mobiele keukens het geheim achter hun gerecht.

Gigant host het podium op zaterdag
Een kleurrijk podium prijkt in het midden van het park, waar bands en DJs spelen voor hongerig publiek. Op zaterdag wordt het podium gehost door Poppodium GIGANT met optredens van onder andere Mitch Rivers, WILD organ & drums en PEER. Voor iedere smaak wat wils. Als de avond afloopt, dan gaat het feest nog door bij de afterparty in de GIGANT.

Markt
In samenwerking met de dames van Winkels op Wielen organiseert Lepeltje Lepeltje een mooie-spullen-markt op zaterdag en zondag. Zo wil Dailywatches geen pols zonder horloge meer zien en blaast Bbiep afval nieuw leven in. Recyclen als een gek!

Kinderen
Voor de allerjongsten is er genoeg te doen op zaterdag en zondag in het Beekpark tijdens Lepeltje Lepeltje. Houd je kids fit met een yogasessie of geniet van een theaterstuk van Prinses Viola met een drankje uit de kids-cocktailbar.

Entreebeker voor de Voedselbank
Bij het eerste drankje op Lepeltje Lepeltje betalen bezoekers eenmalig één muntje voor een milieuvriendelijke plastic Lepeltje Lepeltje beker. Met de Lepeltje Lepeltje beker steunt men de Voedselbank. Door deze actie worden tienduizenden plastic bekers bespaard, wordt bijgedragen aan een schoon terrein en worden gezinnen die het krapper hebben geholpen.

Lepeltje Lepeltje Apeldoorn
Vrijdag 8 tot en met zondag 10 juni.
Vrijdag: 14:00 - 00:00
Zaterdag: 12:00 - 01:00
Zondag: 12:00 - 22:00
Beekpark, Apeldoorn

www.lepeltje-lepeltje.com/apeldoorn

Willekeurige afbeelding

7a1a804d6d01563d2f74822ea1c6c995_Generic.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen