vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Herman Brood Academie on Tour op 20 mei in Gigant

Op zondag 20 mei komt het jonge talent van de Utrechtse Herman Brood Academie naar het café van Gigant met de Herman Brood Academie on Tour. CRE.AID, Inca Rose, LOVE COUPLE en Silent War zullen tussen 16:15 en 19:00 optredens verzorgen. De toegang is gratis!

Herman Brood Academie on Tour is een springplank voor jonge talenten van de Utrechtse school. Bands als Rondé, Emil Landman en Mister en Mississippi hebben hun roots liggen op de academie. Uniek aan de tour is dat alle opleidingen van de Herman Brood Academie tijdens de tour aan bod komen. Zo wordt het licht en geluid verzorgd door studenten van de opleiding podium-/ studiotechniek, wordt de tour opgezet door de studenten Music Industry Professional en zijn de muzikanten afkomstig van de artiestenopleiding.

CRE.AID
CRE.AID creëert een eigen wereld. Een nieuwe wereld waarbij alles duidelijker en helder beschreven wordt. Niets is terughoudend en er wordt gesproken over wat ze kwijt willen en los gemaakt wat vast is gaan zitten. In de teksten van de nummers wordt chaos en geweld van de wereld om de mens heen beschreven, maar daarnaast beschrijven de teksten ook een uitweg of een manier om hiermee om te gaan. Harmonieuze akkoorden over zware duistere riffs, gecombineerd met soms agressieve drums. Vergelijkbaar met strakke riffs van Queens of the Stone Age gecombineerd met harmonische gitaar- en zangpartijen van Wolf Alice.

Inca Rose
Inca Rose is een vierkoppige soulformatie met een pop randje. De zielskrachtige frontvrouw Sanne Huisman wordt vergezeld door het harmonieus gitaarspel van Lucas Houben, de virtuoze baslijnen van Robbie Sol en de speelse, dynamische grooves van Vincent Groen op de drums. Belangrijke invloeden voor de band zijn Lianne la Havas, Amy Winehouse en heel stiekem een beetje Hiatus Kaiyote. Inca Rose zoekt naar een perfecte cross-over tussen soul en pop. De interessante zangmelodieën en het voelbare uitgewerkte samenspel tussen de jongens maakt deze band tot een mooi geheel.

LOVE COUPLE
Zo zoet als Bonbon, zo kleverig als toffeé en zo smerig lekker als trekdrop. LOVE COUPLE maakt popliedjes kapot. De vierkoppige band maakt zich uniek door het karakteristieke frontduo, de synths en hun bijdehante 90's attitude. Door een eigenzinnige zangeres en zingende drummer, diepe bas sound en grungy gitaarwerk blijft de band continue aan je lippen hangen. Denk aan een blend van Wavves, Bombay en Nena.

Silent War
Silent War is een vijfmans formatie uit Amsterdam. Na stad en land afgespeeld te hebben tijdens Popronde – top 10 meest geboekte bands – en een knallend optreden bij DWDD heeft de band ervoor gekozen om in 2017 een stap terug te nemen en zich te focussen op het schrijven van een nieuwe EP. Voor deze EP is de band dieper gegaan dan ooit tevoren, om vervolgens tot de kern van Silent War te komen. De band heeft een ware evolutie ondergaan. Nieuwe songs, een nieuwe formatie en een compleet nieuwe sound. De grootse, bombastische songs hebben ruimte gemaakt voor dansbare grooves met elektronische invloeden. Een fris, rauw en energiek geluid, met als inspiratiebron het nachtleven. De band omschrijft de nieuwe sound als een mix tussen indie en elektronische muziek. De energie van een club, gecombineerd met stevige live drums, synths en puntige gitaren.

 

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen