Dorst in het kader van Boek & Film in Gigant

Dorst in het kader van Boek & Film in Gigant

Gigant en CODA organiseren gezamenlijk de serie Boek & Film, dé gelegenheid om actuele boekverfilmingen te zien. Deze keer wordt de verfilming van Dorst van Esther Gerritsen getoond en zoals altijd begint de avond om 19.30 uur met een korte inleiding door filmdocent Harry Peters. Esther Gerritsen (1972, schrijver/columnist VPRO Gids) schreef onder andere ook De trooster, Roxy en Broer (Boekenweekgeschenk 2016). Wie deze of één van haar andere boeken wil lezen, kan hiervoor terecht in CODA Bibliotheek.

Het verhaal
Twintiger Coco heeft geen benul wat ze met haar leven wil. Haar hopeloze affaire met de net gescheiden vijftiger Hans is daar het levende bewijs van. Als ze op een dag haar moeder Elisabeth tegenkomt in de stad, vertelt deze haar dat ze terminaal ziek is. En met een "Nou, we bellen nog wel", gaat haar moeder er weer vandoor, haar dochter in verwarring achterlatend. Het is tekenend voor de moeizame relatie tussen de twee: de één afstandelijk en rationeel, de ander hunkerend naar aandacht en liefde. In een ultieme poging tot toenadering besluit Coco om weer bij moeder te gaan wonen en haar te verzorgen. Dat levert pijnlijke onthullingen en tragikomische situaties op.

Saskia Diesing verfilmde de gelijknamige roman van Esther Gerritsen als een genadeloze én humane schets van het onvermogen van mensen om nader tot elkaar te komen. De acteurs vormen het hart van de film. Met name Simone Kleinsma, in haar allereerste hoofdrol in een film ooit, schittert als de harde maar kwetsbare Elisabeth.

De avond
Filmdocent Harry Peters begint om 19.30 uur met een korte inleiding waarna u samen de film gaat kijken. Na afloop krijgt u een reader met informatie over het boek, de film, acteurs en regisseur.

Meer Boek & Film
De laatste Boek & Film-avond van dit seizoen staat gepland op dinsdag 29 mei (The Bookshop). Via www.coda-apeldoorn.nl/literair en www.gigant.nl houden we u op de hoogte over de inhoud van deze avond én over de data van het nieuwe seizoen Boek & Film dat start in oktober.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

de47bc9749c6e02a092afe9b173deb6e_L.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen