Barry Hay’s Flying V Formation op 16 maart naar Gigant

Barry Hay’s Flying V Formation op 16 maart naar Gigant

Barry Hay, natuurlijk bekend als de zanger van Golden Earring, besloot in 2012 een nieuw project op te starten. Samen met o.a. Pablo van de Poel van DeWolff speelt Barry met Flying V Formation verrassende versies van Earring classics, een mix van favoriete songs en nieuw materiaal. Op 16 maart komt Barry Hay’s Flying V Formation samen met voorprogramma Certain Animals naar de popzaal van Gigant. De deuren van de zaal openen om 20:00 en het concert start om 20:30. Tickets kosten €17,50, Vrienden van Gigant betalen €15,00. Tickets zijn verkrijgbaar aan de kassa van Gigant en via www.gigant.nl.

Barry Hay’s Flying V Formation bestaat, naast natuurlijk Barry Hay, uit DeWolff frontman & gitarist Pablo van de Poel en de muzikanten Jan Rooymans, Daim de Rijke en Huub van Loon. Vier jaar nadat Barry Hay besloot om naast de Golden Earring een nieuw project op te starten, verscheen in mei 2016 het debuutalbum van Barry Hay’s Flying V Formation. Een aantal nummers was er al en is sinds 2012 talloze malen live gespeeld. De wens om deze en nieuwe composities op te nemen bestond al langer, maar het viel niet mee om alle agenda’s op elkaar af stemmen. In de zomer van 2015 was het moment eindelijk daar. Met Di-rect bassist Bas van Wageningen als co-producent ging Barry Hay’s Flying V Formation de Basement Studio in Den Haag in. Na de release van het album in mei van 2016 volgde al snel een clubtour en ook nu, twee jaar later, gaat de band weer door het land! Op 16 maart wordt Gigant aangedaan.

Over de Flying V Formation zegt Barry Hay: “De Earring is mijn hart, maar dit is lachen! Die jongens zijn steengoed, we are going to blow you away!”

Voorprogramma: Certain Animals
Certain Animals serveert smerige rock met een psychedelisch rafelrandje. Meerstemmig en melodieus. Het Rotterdams trio staat nog geen jaar op de planken, maar weet in korte tijd al vele zieltjes te winnen. Na het voorprogramma van onder andere Therapy?, Golden Earring, Randy Hansen, Brainbox, The Grand East, Navarone en Nachtschade te zijn geweest in zalen als Paard van Troje, Effenaar, Hedon en Rotown, tourde het drietal in het najaar van 2017 succesvol mee met de Popronde. Met ruim 30 shows in drie maanden tijd maakte Nederland snel kennis met de lekkere vieze, melodische en meerstemmige sound van Certain Animals.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

f83cda0f037f577cc29392156467e479_L.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen