vrijdag, september 29Groot in het brengen van klein nieuws
Shadow

Stimenz en Zuid Doet Samen werken samen aan krachtige buurt

Foto: Zuid doet Samen

Zuid Doet Samen en Stimenz zijn van start gegaan met een gezamenlijk project in de buurt De Heeze. Samen met buurtbewoners gaan Stimenz en Zuid Doet Samen zich inspannen voor een krachtige buurt. De nadruk ligt daarbij op het opsporen, verbinden en ondersteunen van bewoners die zich willen inzetten voor hun buurt. Op die manier moet het wonen en leven in de buurt prettiger worden.

Ton Kunneman (voorzitter Zuid Doet Samen) en Greet Bouman (bestuurder Stimenz) zijn blij met de samenwerking: ‘In 2021 hebben we uitgesproken dat we nauwer willen samenwerken in Apeldoorn-Zuid in het belang van de inwoners. Met dit nieuwe project geven we daar nu uitvoering aan. We zijn blij dat het onderling vertrouwen gegroeid is en dat we nu echt gaan samenwerken. Door uit te gaan van elkaars kwaliteiten kunnen we meer betekenen voor de bewoners van Apeldoorn-Zuid.’

Dit project wordt ondersteund door het VSB Fonds vanuit het programma ‘Krachtige buurten’. Doel van dit programma is om de samenwerking tussen burgerinitiatieven en welzijnsinstellingen te verbeteren. Via dit programma werken Stimenz en Zuid Doet Samen aan elkaar leren kennen, aan het onderling vertrouwen verder vergroten en aan het ontwikkelen van een gezamenlijke werkwijze. Ook volgen medewerkers van Zuid Doet Samen en Stimenz samen met buurtbewoners van De Heeze een cursus om te leren hoe je samen kunt bouwen aan een krachtige buurt.