Ontmoet robot Zora en speel interactieve spellen

Ontmoet ‘Zora’ op maandag 12 maart van 14.00 - 15.00 uur in Het Zonnehuis in Beekbergen en maak kennis met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van interactieve spellen voor senioren. Ontzettend blij zijn onze cliënten met spellen als de Tovertafel, Belevenistafel, Braintrainer én Zora!

Dansen met Zora
Robot Zora is de eerste ‘humanoïde’ robot ter wereld. Zora is een kleine en zeer beweeglijke robot met een hoge aaibaarheidsfactor. De robot kan praten, lopen, dansen en zingen. De robot biedt animatie, stimuleert het geheugen en prikkelt mensen die op een andere wijze moeilijker bereikt worden.

Vissen vangen aan de Tovertafel
Cliënten worden verleid om in beweging te komen en samen plezier te hebben met de Tovertafel. Via lichtprojecties op tafel, die reageren op hand- en armbewegingen, kunnen cliënten onder andere vissen, bloemen en blaadjes vangen. Zowel lichaam als geest worden hierdoor gestimuleerd en het is goed voor hun welbevinden en welzijn.

Boeiende gesprekken aan de Belevenistafel
Zorg waarbij de beleving centraal staat wordt steeds belangrijker om mensen actief te houden. De Belevenistafel beschikt over leuke spelletjes en brengt mensen samen aan tafel om activiteiten te doen. Het biedt ontspanning, beleving en stimulering van het geheugen. Door de tafel  ontstaan boeiende gesprekken tussen mensen.

Kraak uw hersens met de Braintrainer
De Braintrainer is een speciaal voor mensen met dementie ontwikkelde spelcomputer. Het scherm van de Braintrainer is een zogenaamd aanraakscherm en bevat vele uiteenlopende spelletjes en opdrachten. Het zorgt ervoor dat de hersenen actief blijven.

Week van Zorg en Welzijn
Deze interactieve middag wordt georganiseerd in het kader van de landelijke Week van Zorg en Welzijn en is dé gelegenheid om kennis te maken met Zorggroep Apeldoorn en omstreken en nieuwe ontwikkelingen in de zorg.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

b6e0be9bdc5ce5189cc45548ba167ac2_XL.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen