Marcel Hekkink (verpleegkundige evv) en Brigitte Jansen (afdelingcoördinator) van afdeling Nieuw Milligen Marcel Hekkink (verpleegkundige evv) en Brigitte Jansen (afdelingcoördinator) van afdeling Nieuw Milligen

Zorggroep Apeldoorn een omstreken opent nieuwe afdeling

Vanaf donderdag 15 juni opent Nieuw Milligen haar deuren voor kwetsbare mensen die tijdelijk niet meer in hun eigen woonomgeving kunnen verblijven, maar waarvoor geen opname in een ziekenhuis of andere zorginstelling met medisch specialistische behandeling nodig is. Ook mensen die zich in een crisissituatie bevinden kunnen hier tijdelijk worden opgenomen. Doelstelling is altijd terugkeer naar de thuissituatie.

Nauw verbonden met Gelre Ziekenhuis
Nieuw Milligen is een nieuwe afdeling op locatie Randerode. Een bewuste keuze om dit op locatie Randerode te doen, gezien de verbondenheid met het naastgelegen Gelre Ziekenhuis. 

Samen een aangenaam verblijf creëren
Medewerkers van Zorggroep Apeldoorn en omstreken hebben veel ervaring in het werken met cliënten die tijdelijk verblijven. Dit gaat om zowel mensen met dementie als mensen met lichamelijke klachten. Deze cliënten verblijven op dit moment op verschillende afdelingen in de organisatie. Vanaf 15 juni wordt deze cliëntengroep gecentreerd op Nieuw Milligen. Elke cliënt krijgt een vaste zorgmedewerker toegewezen als aanspreekpunt die verantwoordelijk is voor de coördinatie van zorg rondom die cliënt. Daarnaast zijn er onder andere verpleegkundigen en verzorgenden, die gezamenlijk zorgen voor een zo aangenaam mogelijk tijdelijk verblijf. Brigitte Jansen, afdelingcoördinator licht toe; “op de afdeling wordt uitgegaan van de eigen identiteit en individuele behoeften en wensen van de cliënt. Hoewel het verblijf een tijdelijk karakter heeft, wordt er alles aan gedaan om een huiselijke sfeer te creëren. Dit is ook terug te zien in de inrichting van de huiskamers op de afdeling”.

Met het openen van deze afdeling voorziet Zorggroep Apeldoorn en omstreken in een grote behoefte binnen de regio Apeldoorn.

Meer informatie?
De medewerkers van het Zorgservicebureau zijn telefonisch te bereiken via (055) 549 52 49 (op werkdagen tussen 08.00 en 16.30 uur) of stuur een e-mail naar

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

8117efdda82ea996a0ebe3a7efc1508b_S.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen