zondag 18 februari 2018 | Login
Bedrijven

Bedrijven (206)

Ondernemers genoeg in Apeldoorn, hoewel er altijd ruimte is voor nieuwe ideeën en indicatieven. Deze ondernemers zorgen voor de werkgelegenheid in de gemeente, en in sommige gevallen ook voor levendigheid in de gemeente. Ondernemers zijn waardevol en moeten we koesteren. Daarom ook een speciale hoek voor de (startende) ondernemers die ook een platform verdienen.

Laatste Nieuws

Tai Chi voor beoefenaars 'effectief' gebleken

dinsdag, 16 januari 2018 19:48 Geschreven door

We zijn in  aangekomen in 2018, voor sommigen een stop en voor anderen een opening naar nieuwe dingen. Veel mensen gaan fanatiek hun voornemens nastreven. Anderen zijn gestrest en chagrijnig in de maand januari. Het bewegen als water zonder prestatie drang in de vorm van Tai Chi kan mensen helpen op veel verschillende vlakken.

Tegenwoordig wordt je bedolven onder de termen: 'groepslessen', 'mindfulness', 'yoga' en 'kom tot jezelf'. Elke sportschool of vereniging dat iets met bewegen doet maakt natuurlijk veel reclame in het nieuwe jaar. Echter is de trend dat goede voornemens of iets nieuws beginnen vaak maar van korte duur zijn.

"De oorzaken zijn veelal gelegen in de prestatie verwachting waar mensen vaak naar zichzelf en anderen niet goed aan kunnen voldoen. Mensen leggen de lat te hoog en willen vaak teveel tegelijk en in één keer". zegt Douwe Geluk van Tai Chi Apeldoorn. Douwe Geluk is leraar Tai Chi in Apeldoorn en daarbij ook 2 voudig Nederlands Kampioen 2015 en 2017 in deze Chinese bewegingsleer en mindfulness.

Douwe over zijn titels, "ik heb daar erg hard mijn best voor gedaan en ik deed er alles voor" Echter is hij van mening dat dat niet het doel op zich moet zijn.

Tai Chi is voor iedereen jong, oud en mensen met gebreken want Tai Chi is zowel naast staand ook zittend en liggend te beoefenen. "zelfs mensen die in ee rolstoel zitten kunnen Tai Chi beoefenen" aldus Douwe Geluk. Vele wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar Tai Chi en het verminderen van stress en de effecten op een burn-out. Kortom de resultaten zijn enorm positief voor de Tai Chi beoefenaar.

Omdat deze effecten zo goed zijn voor de mensen biedt Douwe Geluk voor iedereen vrijblijvend kennismakingslessen Tai Chi, Qi Qong en mindfulness aan. Verschillende Tai Chi vormen zoals Yang, Chen, Wudang en attributen zoals: waaier, zwaard, stok en meer. Qi Qong, Nei Qong, mindfulness voor iedereen wat te ervaren.

De lessen zijn aan de Asselsestraat 167, 7311 EK Apeldoorn vanaf 20:00 voor meer informatie bel: 06 - 51820257 of mail:

Speciaalbierfestival “Mansion2’4 De Goede Orde”

woensdag, 10 januari 2018 20:26 Geschreven door

De eerste editie van Apeldoorns jongste speciaalbierfestival “… Voor De Goede Orde” was afgelopen september op het terras van Koffiehuis Schenkers een mooi succes. Nu staat er ook een wintereditie op het programma: op zondag 28 januari bij Mansion24 aan het Leienplein.

Speciaalbiergenootschap De Orde van Vrijgerstelaars en speciaalbierwinkel Hopdonders hebben opnieuw de handen ineengeslagen om een kleinschalig en hoogwaardig speciaalbierevenement te organiseren. Op zondag 28 januari biedt de benedenverdieping van ‘mannenwinkel/-hangout’ Mansion24 van 14 tot 19 uur plaats aan tot 200 speciaalbierliefhebbers en een vijftal brouwers uit het hele land. (Onder de bevestigde namen: Stanislaus Brewskovitch, Mannenpap, Brouwerij De Eem en Oproer.)

Mansion24
Zoals elke zondag is Mansion24 ook op deze dag gewoon voor winkelend publiek geopend, met als ‘extraatje’ dat er nu ook legio mooie bieren uit alle windstreken van Nederland te proeven zijn. Precies het originele soort ‘crossover aanbod’ waar de zaak bekend om staat. En met oorspronkelijkheid, kleinschaligheid en kwaliteit als uitgangspunten sluit deze locatie bovendien perfect aan op de insteek van het festival.

Gastenlijst
Omdat de ruimte beperkt is, wordt er gewerkt met een gastenlijst. Vermelding kost € 15 per persoon, waarvoor je op de dag zelf bij de ingang van het festival een polsbandje, een proefglas en vijf muntjes t.w.v. 2 euro kunt afhalen. Tickets zijn verkrijgbaar bij Mansion24, bij Hopdonders aan de Koninginnelaan 69B of in de webshop: www.hopdonders.nl/product/bierfestival-mansion24-goede-orde/.

 

Winkelstraat.nl verwelkomt boetiek uit Apeldoorn

woensdag, 06 december 2017 19:23 Geschreven door

De Gelderse boutique  Bla-Bla-Stores is een samenwerking aangegaan met Winkelstraat.nl. De livegang van de modezaak is hiermee een verrijking van de digitale fashion hotspot op Winkelstraat.nl, waar reeds twee Apeldoornse boutiques aanwezig waren.

Uniek aanbod in Apeldoorn
Bla-Bla Stores is dé winkel in Apeldoorn en omstreken voor de grootste en meest exclusieve merken, zoals Kenzo, Parajumpers en Woolrich. De Apeldoornse boutique is gericht op het bieden van een klantgerichte benadering; service, klantvriendelijkheid en kwalitatief hoogstaande items. Dankzij de aansluiting bij Winkelstraat.nl kunnen de producten van Bla-Bla Stores nu tot ver buiten Apeldoorn worden geshopt.

Naast aansprekende mode en exclusieve merken wil het team van Bla-Bla Sotres ook haar steentje bijdragen aan de maatschappij. Dit doen ze door sponsoractiviteiten. Bla-Bla Stores is namelijk al jarenlang verbonden met het Nederlandse verenigings- en bedrijfsleven. ‘’We geloven in hun kracht: verenigingen zijn het cement van onze maatschappij en van groot belang voor de toekomst’’.

Toegevoegde waarde van Winkelstraat
De kleding op winkelstraat.nl komt uit exclusieve boutiques, verspreid door heel Nederland en België. Elke collectie is uniek en aangevuld met een flinke dosis limited editions. Van ieder item is er vaak maar één, waardoor men al snel een one-of-a-kind te pakken heeft.

Recent beoordeelde Vogue Winkelstraat.nl met een plaats in de top 100 beste webshops. Klanten van Winkelstraat.nl beoordelen de service met een 9,5. In het bijzonder waarderen zij de kwaliteit van de collectie, de snelheid van levering en de persoonlijke communicatie.

Gezinsuitjes website Go-Kids viert 5 jarig jubileum

woensdag, 08 november 2017 21:54 Geschreven door

Deze maand is het 5 jaar geleden dat de gezinswebsite Go-Kids is gestart. Een website speciaal gericht op het regionale aanbod voor kinderen en gezinnen. Wat 5 jaar geleden in Zwolle begon, is inmiddels al actief in 18 regio’s in Nederland, waaronder sinds 2015 ook op de Veluwe.

“Wij willen gezinnen helpen in hun zoektocht naar regionale activiteiten. Er is zoveel leuks te doen op de Veluwe, zowel gericht op sport, natuur en avontuur als op creatief, cultuur en culinair gebied.  Zo kunnen kinderen, door lekker veel te doen, op speelse wijze hun talenten ontdekken en ontwikkelen. En voor bedrijven en organisaties is het interessant om via onze kanalen zich te verbinden met gezinnen in de regio met een doelgroep specifiek aanbod.” legt Amber Dal eigenaresse van Go-Kids Veluwe, uit.

Ambities.
Inmiddels is Go-Kids al in 18 regio’s uitgerold. Het is de bedoeling dat Go-Kids eind volgend jaar in heel Nederland beschikbaar is. “Wij zijn trots op wat we bereikt hebben” licht Amber Dal toe. “De online markt is een grote uitdaging, maar door geloof in ons idee en een groot doorzettingsvermogen staan wij waar we nu zijn: een bijna landelijke organisatie met 18 regio’s. Zo zijn er in het afgelopen jaar al meer dan een miljoen uitjes en activiteiten op Go-Kids bekeken en volgen meer dan 40.000 mensen Go-Kids via de social mediakanalen. Mensen hebben behoefte aan overzicht en ideeën. Wij vinden het superleuk om bedrijven en consumenten te verbinden, en onze inzet werpt z’n vruchten af. In de toekomst wil Go-Kids verder uitbreiden naar alle groepen van de samenleving. Go-Kids wil er voor alle kinderen zijn, dus ook voor kinderen die het financieel, lichamelijk of qua integratie wat moeilijker hebben. Wij zijn momenteel in gesprek met organisaties om hier programma’s voor op te zetten zodat alle kinderen, ook degenen met een drempel naar de maatschappij, zich kunnen vinden op Go-Kids.”

Jubileum Acties.
Om het 5 jarig bestaan te vieren, heeft Go-Kids in alle regio’s en landelijk via haar social media kanalen een aantal jubileumacties opgezet waarbij er leuke prijzen te winnen zijn. Dit varieert van overnachtingen tot het winnen van een fiets of vrijkaartjes naar regionale uitjes.   www.go-kids.nl

populair Nieuws

We zijn in aangekomen in 2018, voor sommigen een stop…
De eerste editie van Apeldoorns jongste speciaalbierfestival “… Voor De…
Met een symbolische druk op de knop lanceert wethouder Mark…
Mendy Wassink van Bronspark Mindfulness & Meditatie verzorgt op woensdag…

Kinderwinkels Hedgehog & Deer en Barn Kidsstore slaan de handen in een

woensdag, 08 november 2017 21:50 Geschreven door

Kinderwinkel Hedgehog & Deer in Apeldoorn opent volgende week 14 november haar deuren bij Kieveen aan de Hoofdweg in Loenen.
Kieveen beschikt al over een kinderwinkel genaamd Barn Kidsstore die gevestigd is in de kelder van woonwinkel. Hier zal eerdaags een geheel nieuw concept worden uitgerold, gelijk aan de reeds bestaande winkel van Hedgehog & Deer in Apeldoorn.

“ Het gezellige Kieveen biedt perspectief en mogelijkheden voor ons winkelconcept. De combinatie van kinderkleding, kinderkameraccessoires, kraam- en kindercadeautjes sluit goed aan bij het brede assortiment aan interieur dat Kieveen zelf al heeft en met o.a. een kapper, schoonheidssalon, brocante schuur, lekker eten en dameskleding onder één dak zijn wij een mooie aanvulling op hun concept. Wij zullen in eerste instantie onder de naam van Barn kidsstore verdergaan, maar willen natuurlijk wel onze visie, uitstraling en merken doortrekken naar de winkel zoals klanten dat van ons gewend zijn.

Door de samenwerking tussen Barn Kidsstore en Hedgehog & Deer hebben wij een nog breder aanbod voor de klant.
Kieveen is inmiddels dus veel meer dan alleen interieur en accessoires. Het is een dagje uit en dat kan hier ook heel goed met je kids” legt Catheleine Stegemann, eigenaresse van Hedgehog & Deer uit.

Actie:
Om de opening te vieren geven wij in de week van 14 november t/m 17 november 20% korting in Loenen. Graag verwijzen wij u naar onze website: www.hedgehoganddeer.nl

Nieuwe indoor-klimsensatie bij Monkey Town Apeldoorn

dinsdag, 07 november 2017 21:29 Geschreven door

Vrijdag 10 november 2017 opent Monkey Town Apeldoorn als eerste Monkey Town locatie een voor Nederland vrij unieke indoor-klimsensatie Fun Climb. Deze uitbreiding/ontwikkeling van de Apeldoornse vestiging is een lokaal initiatief. Fun Climb is onder andere klimmen naar 7 meter hoogte of springen van een platform op 5 meter hoogte naar een banaan.

Na al een aantal uitbreidingen in de afgelopen weken, zoals nieuwe kinderfeestjes, een extra hoge en snelle glijbaan en een interactieve speelwand waar kinderen met elkaar gaan battlen, volgt nu de Fun Climb. “Tevreden gaat Monkey Town het derde jaar in en zal zich blijven ontwikkelen als een belangrijke tegenhanger van de buiten attracties in Apeldoorn”, zo meldt eigenaar Diederik Miedema.

Vanaf 6 jaar tot …..
Fun Climb is een laagdrempelige klimactiviteit vol uitdaging en fun. Het grote verschil met traditioneel klimmen is dat deelnemers van Fun Climb geen klimmaatjes nodig hebben. Fun Climb gebruikt namelijk de allernieuwste, automatische zekeringstechnologie. Klimmers hoeven zich alleen maar vast te klikken en kunnen veilig aan de slag. Er is geen voorkennis van klimmen nodig. De Fun Climb wanden hebben verschillende moeilijkheidsgraden. Vanaf 6 jaar mag er geklommen worden en ouders mogen ook mee klimmen. Jonger dan 6 jaar alleen in overleg met de kliminstructeur en onder begeleiding van een ouder.

Openingstarief
Voor het klimmen in de Fun Climb geldt een toeslag van € 4,-- en moet men vooraf reserveren. Fun Climb werkt met blokuren en minimaal 5 klimmers per blokuur. In het openingsweekend geldt een introductietarief van € 1,--. Ook hiervoor geldt: vooraf telefonisch of ter plekke reserveren. Tevens geldt het hele maand november dat de bestaande Monkey Town kortingsbonnen van € 2,-- ook voor de Fun Climb kunnen worden gebruikt. Vanaf 8 november is de website www.FunClimbApeldoorn.nl actief voor alle informatie.

Angstaanjagende Scary McDrive ook dit jaar te beleven

donderdag, 19 oktober 2017 15:18 Geschreven door

Het succesvolle Halloween event Scary McDrive keert terug. De unieke horror belevenis zal dit jaar plaatsvinden in de McDrives van de McDonald’s restaurants in Apeldoorn Zuid en Deventer.

Even relaxed je burgertje bestellen en afhalen is er niet bij tijdens een Scary McDrive bezoek. De normaal gesproken sfeervol verlichte drivelane verandert vanaf 22.00 uur in een horror scene vol met levende griezels. Angstaanjagende karakters staan te popelen om alle bestuurders en bijrijders de stuipen op het lijf te jagen.

“Na de vele enthousiaste reacties van onze gasten die de Scary McDrives vorig jaar bezochten, was de beslissing snel gemaakt; in 2017 doen we dit weer. ”Aldus franchisenemer van McDonald’s Apeldoorn – Deventer, Henk Koning. ”Dit is een fantastische manier om eens een 'anders dan anders'-beleving te geven aan iedereen die van McDonald's houdt en ook graag griezelt.”

Tijdens de Scary McDrive van dit jaar zullen gasten nog meer en nog engere karakters tegenkomen onderweg naar hun bestelling op raam 2.

De trailer ter aankondiging van het evenement is te bekijken op de Facebookpagina van de restaurants: www.facebook.nl/McDNieuws

De Scary McDrive vindt plaats van 22.00 tot 01.00 u op vrijdag 27 oktober bij McDonald's Deventer, zaterdag 28 oktober bij McDonald's Apeldoorn Zuid. Met gasten die liever geen griezels naast hun auto treffen wordt rekening gehouden. De karakters blijven dan uit de buurt.

Transgender showt mode van Pretty Tall

dinsdag, 19 september 2017 19:34 Geschreven door

Op zondag 24 september houdt Pretty Tall in de brasserie op winkelcentrum De Eglantier een modeshow met de laatste modetrends voor lange vrouwen. Naast dameskleding wordt ook de nieuwste collectie voor lange mannen én schoenen in grote maten geshowd. Voor de modeshow wordt gebruik gemaakt van lange modellen, dames vanaf 1.80 m lengte en heren langer dan 2 meter. Een bekend model is Martine Balster, met haar 2.05 m de langste vrouw van Nederland. Maar deze keer zal er ook een heel bijzonder model meelopen.

Op de Facebook oproep voor modellen reageerde ook Helena. Helena (57 jaar) is al langer klant van Pretty Tall en heeft door de jaren heen een transformatie doorgemaakt van man naar vrouw. Een trotse vrouw welteverstaan. Helena – 1.97 m lang - is een van de transgenders die bij Pretty Tall komt voor extra lange dameskleding en schoenen in grote maten. “Ik vind het supergaaf en heel moedig dat ze mee wil doen met onze modeshow”, vertelt Inez Scheper van Pretty Tall. “We hebben aardig wat transgenders als klant. Ze voelen zich op en top vrouw en willen zich ook als zodanig kleden. Maar niet iedereen wil in de spotlight staan. Sommigen vinden het ook prettiger om bijvoorbeeld te shoppen buiten openingstijden, dat is bij ons allemaal mogelijk.”

De modeshow, die gratis toegankelijk is, start om 13.00 uur. Vanaf 12.45 uur kunnen de gasten al genieten van een kopje koffie én een gratis portie poffertjes, gebakken door de heer Van der Wal. De vergoeding die Pretty Tall betaalt voor deze poffertjes komt ten goede aan Verpleeghuis Het Zonnehuis in Beekbergen.

Na de modeshow is er uitgebreid gelegenheid te shoppen in de winkels Pretty Tall, Tough&Tall en BigSoleMate op winkelcentrum de Eglantier 407-410, die deze dag speciaal geopend zijn van 12.00 tot 17.00 uur.

Om zeker te zijn van een zitplaats kunnen gasten zich aanmelden via een mail naar . Iedere aangemelde gast ontvangt een waardebon van € 10,00 die alleen die dag besteed kan worden in de winkel.

Willekeurige afbeelding

0ae357206b20bdc0cf0f3cb6bf92c6b5_L.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen