Bedrijven

Bedrijven (214)

Ondernemers genoeg in Apeldoorn, hoewel er altijd ruimte is voor nieuwe ideeën en indicatieven. Deze ondernemers zorgen voor de werkgelegenheid in de gemeente, en in sommige gevallen ook voor levendigheid in de gemeente. Ondernemers zijn waardevol en moeten we koesteren. Daarom ook een speciale hoek voor de (startende) ondernemers die ook een platform verdienen.

Laatste Nieuws

Verrassende nieuwkomer wint grafische prijs

vrijdag, 30 Maart 2018 20:07 Geschreven door

Het grafisch collectief Totdrukwerk uit Apeldoorn en VdR druk & print uit Nijkerk heeft 22 maart 2018 de KVGO (Koninklijk Verbond van Grafische Ondernemers) -prijs ontvangen van de Kalenderwedstrijd 2018. Het collectief was volgens de jury een verrassende nieuwkomer. Het winnende resultaat is te zien via https://www.kalenderwedstrijd.nl/nieuws/laat-je-voeden-en-inspireren.

Elke maand(kaart) van de bureaukalender inspireert tot actie en leidt tot een verrassende geur, beeld, tip, oppepper, popup of oogst. Het grafisch collectief uit Apeldoorn/Nijkerk heeft zich hierin laten leiden door Doks Ontwerpburo uit Arnhem.  ‘Laat je voeden en inspireren!” is de titel van de papieren kalender in het digitale tijdperk. Het collectief schrijft in zijn intro: “Aan het einde van een jaar kijken we weer uit naar het nieuwe, frisse jaar dat voor ons ligt. Laat je voeden en inspireren door deze kalender met kooktips, mooi beeld en prikkelende teksten. Geproduceerd op bijzonder materiaal in verschillende grafische technieken.”

Collectors item
Hun bureaukalender is vanwege de grote belangstelling nu een collectors item.

Er zijn nog 50 kalenders beschikbaar voor belangstellenden en/of  verzamelaars. Men kan daarvoor contact opnemen met Bertil de Ridder van VdR druk & print via email of Rik de Jonge van Totdrukwerk via email .

Stichting Kalenderwedstrijd
De Stichting Kalenderwedstrijd (Kalenderwedstrijd.nl) dateert uit 2004 en stelt zich ten doel het jaarlijks organiseren van een wedstrijd waarin wandkalenders, bureaukalenders en bureauagenda's door een deskundige vakjury worden beoordeeld en het daarvoor toekennen van een of meer prijzen. De Stichting heeft als basis de grafimedia sector in Nederland en België en richt zich op ontwerpers, producenten en uitgevers van calendarium gebonden producten in druk of print.

McDonald’s Apeldoorn Zuid met McCafé is geopend

donderdag, 29 Maart 2018 19:44 Geschreven door

De McFans van Apeldoorn Zuid moesten bijna een maand uitwijken naar een ander McDonald’s restaurant wanneer ze even heerlijk binnen wilden genieten van hun maaltijd. Maar het is het wachten waard geweest; vandaag opent het restaurant haar deuren en introduceert het 56e McCafé van Nederland en het 1e van Apeldoorn. Gasten kunnen vanaf vandaag naast het welbekende aanbod genieten van verschillende koffievariaties en een ruim patisserie-aanbod.

Geheel nieuw interieur met diverse vernieuwingen
Gasten worden bij McDonald’s  Apeldoorn Zuid welkom geheten in een geheel nieuw interieur voorzien van lichte, natuurlijke kleuren, diverse zitjes en meerdere vernieuwingen die het bezoek nog prettiger maken.

Één van die vernieuwingen is de upgrade in Table Service. Moesten gasten eerder aangegeven op de Easy Order Kiosk waar zij plaatsnamen, om vervolgens de bestelling gebracht te krijgen, hoeft dit binnenkort niet meer. Door een bluetooth radius systeem wordt de bestelling aan de juiste tafel gebracht, ook al wisselen gasten van plaats. Het installeren van dit systeem zal in de komende twee weken gebeuren.

In de nabije toekomst zal het restaurant de bestelling ook kunnen opnemen aan tafel.

Een uitbouw van 2,5 meter over de gehele breedte van het restaurant zorgt voor een forse uitbreiding van het aantal zitplaatsen.

Ook de Magic Tables zijn een welkome toevoeging in het moderne interieur. Gasten van jong tot oud kunnen zich vermaken met interactieve tafels waarop spelletjes gespeeld kunnen worden.

“Met deze metamorfose heeft Apeldoorn er een heerlijke frisse locatie bij voor ontspanning, zakelijke ontmoetingen of voor even snel tussendoor. We nodigen iedereen van harte uit om met eigen ogen te zien en te ervaren hoe mooi McDonald’s Apeldoorn Zuid is geworden en te genieten van onze nieuwe producten.“ Aldus franchisenemer van de McDonald’s restaurant in Apeldoorn en Deventer, Henk Koning.

McDonald’s McCafé
Bij het McCafé kunnen gasten aan de speciale koffiecounter kiezen uit 14 verschillende koffievariaties; van een heerlijke espresso tot een latte macchiato met siroop naar keuze voor de liefhebbers. Naast een sterk uitgebreid koffieassortiment, biedt het McCafé ook een ruime keuze aan allerlei lekkernijen als macarons, donuts, cheesecake, muffins en vers afgebakken cookies en croissants. De koffievariaties en de lekkernijen zijn de hele dag verkrijgbaar, ook via de gewone counter, Easy Order Kiosk en de McDrive.

McCafé bestaat niet zonder haar medewerkers. Zij worden speciaal getraind om de 14 verschillende koffievariaties - gemaakt met 100% Arabica bonen van het gerenommeerde Italiaans koffiemerk Segafredo - op de enige juiste manier te kunnen serveren. Ook biedt McCafé medewerkers de mogelijkheid om een aanvullende cursus bij een erkende barista-school te volgen.

Gasten waarderen kwaliteit McCafé
Onderzoek, uitgevoerd door Maurice de Hond waar 600 Nederlandse koffieliefhebbers aan hebben deelgenomen, toont aan dat het gevarieerde aanbod van koffievariaties én de lekkernijen van McCafé gewaardeerd worden. Bijna de helft van de respondenten waardeert McCafé vooral om de kwaliteit van de koffie(variaties) en verreweg de meeste respondenten waarderen het aanbod als ‘goed’ tot ‘zeer goed’. Voor jongere doelgroepen is McCafé een aantrekkelijke bestemming. Voor een derde van de respondenten jonger dan 30 jaar is McCafé op de maandagmorgen het favoriete moment om een bezoek aan te brengen, als zij op weg zijn naar hun werk.

Duurzaam en eerlijk
De gebruikte koffiebonen hebben het Rainforest Alliance-keurmerk. Dit keurmerk garandeert dat bij de koffieproductie onder andere rekening is gehouden met de bescherming van het milieu en goede arbeidsomstandigheden voor de koffieboeren en hun gezinnen. Het overgebleven koffiedik gaat naar Koffie Recycling Nederland (KRN), om het te laten bewerken tot bio-pellets en briketten. Hiermee zet McDonald’s haar reststoffen opnieuw in voor een duurzaam gebruik van al haar koffie.

Door de vernieuwingen in het restaurant zijn er ruime kansen op een baan als barista of all-round medewerker. Op www.werkenbijmcdonalds.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden en direct solliciteren

Stella opent E-bike Testcenter in Apeldoorn

vrijdag, 16 Maart 2018 20:24 Geschreven door

E-bikespecialist Stella opent per 16 maart een nieuw E-bike Testcenter, dit keer in Apeldoorn. De Nunspeetse fietsenfabrikant opent aan de Koninginnelaan 99, in een sfeervolle winkelstraat met veel diversiteit aan winkels.

E-bike populair in het oosten van Nederland
Dat de e-bike populair is in het oosten van het land, blijkt uit het Onderzoek Verplaatsingen in Nederland van het CBS. Gelderlanders fietsen veel en er is een stijgende vraag naar elektrische fietsen. Om deze reden opende Stella al eerder dit jaar twee vestigingen in de provincie Gelderland, namelijk in Tiel en Doetinchem. Samen met de vestiging in Nunspeet, waar tevens de fietsenfabriek van Stella gevestigd is, heeft Stella nu in totaal vier fietsenwinkels in Gelderland. “We weten dat de vraag naar elektrische fietsen groot is in Gelderland. Dit is voor ons een reden om het aantal vestigingen in de Gelderse provincie uit te breiden”, aldus Johan Makaske, woordvoerder Stella.

Officiële feestelijke opening in Apeldoorn
Het nieuwe E-bike Testcenter gaat op 16 maart open, maar wordt op 24 maart officieel geopend. Stella pakt uit, want op 24 maart wordt er een gratis e-bike weggegeven. Bezoekers maken kans op de gratis e-bike door een coupon in te vullen en voor zaterdag 24 maart 14.00 uur in te leveren in de vestiging in Apeldoorn. Rond 14.00 uur is er een live loting en wordt de winnaar bekendgemaakt.

Leer zelfverdediging bij The Gym

vrijdag, 09 Maart 2018 19:53 Geschreven door

Leer zelfverdediging bij de nieuwe sportschool The Gym 'Ultimate Fit Company' aan het Jeanmonet park in Apeldoorn. De cursus bestaat uit 8 groeplessen van een uur en zal starten op 20 maart 2018.

The Gym 'Ultimate Fit Company' is zoals de naam het al zegt bezig met de fitheid van mensen. Dit kan middels personal training, groepslessen en andere sport en beweegvormen. The Gym Apeldoorn start vanaf twintig maart met de cursus: Leer Zelfverdediging. Deze cursus is ontwikkeld door The Gym zelf en toegankelijk voor een ieder die eraan deel zou willen nemen. De eerste les is een wat meer algemene les, waarna de lessen erop meer werken met thema's en een stukje herhaling.  De cursus wordt afgesloten met een mooi certificaat van deelname. Dus doe gewoon mee!

Heeft u interesse en wilt u zich aanmelden? Dat kan door een mailtje te sturen naar:

populair Nieuws

Mendy Wassink van Bronspark Mindfulness & Meditatie verzorgt op woensdag…
In veel Gelderse gemeenten heerst discussie rondom diftar: een variabele…
Een kinderfeestje kan voor ouders nogal wat hoofdbrekens met zich…
Zangeres Stephanie Struijk, voorheen bekend onder de naam Stevie Ann,…

McDonald’s Apeldoorn Zuid ondergaat grondige verbouwing

woensdag, 21 februari 2018 19:38 Geschreven door

Deze week zullen er kleine verbouwingswerkzaamheden plaatsvinden en op 5 maart aanstaande sluit het McDonald’s restaurant aan de Lange Amerikaweg te Apeldoorn voor bijna een maand haar deuren om vervolgens een totale metamorfose te ondergaan. McFans hoeven hun favoriete producten niet te missen, want met uitzondering van enkele dagen, zal de McDrive gewoon open blijven.

Na de verbouwing zullen gasten verwelkomd worden in een totaal vernieuwd interieur met lichte natuurlijke tinten, heerlijke zitjes en diverse vernieuwingen. Naast onder andere een extra Easy Order Kiosk, een forse uitbreiding van het aantal zitplaatsen en een totaal vernieuwd terras, zal er ook een McCafé worden gerealiseerd in het restaurant.

Het McCafé, een aparte koffiecorner in het restaurant, biedt naast 14 verschillende koffievariaties  - gemaakt met 100% Arabica bonen van het gerenommeerde Italiaans koffiemerk Segafredo - ook een heerlijk patisserie aanbod. Gasten kunnen genieten van macarons in diverse smaken, cheesecake, muffins en vele andere lekkernijen.

Aan McCafé-medewerkers wordt de mogelijkheid geboden om een barista-cursus te volgen aan een erkende barista-school om te leren de verschillende koffievarianten zo goed en mooi mogelijk te schenken en gasten uitstekend te kunnen helpen in hun keuze voor een lekkere koffie. Ook McDrive-gasten kunnen genieten van het McCafé aanbod. Een Caramel Macchiato zal in een handomdraai ‘to-go’ worden gemaakt.

Ook Table Service, het systeem waarmee de gast ervoor kan kiezen dat zijn bestelling aan tafel wordt gebracht, zal vernieuwd worden. Moesten gasten eerder aangegeven op de Easy Order Kiosk waar zij plaatsnamen, om vervolgens de bestelling gebracht te krijgen, hoeft dit binnenkort niet meer. Door een bluetooth radius systeem wordt de bestelling aan de juiste tafel gebracht, ook al wisselen gasten van plaats. In de nabije toekomst zal het restaurant de bestelling ook kunnen opnemen aan tafel. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. In het restaurant zullen Magic Tables geplaatst worden. Dit zijn interactieve tafels waarop spelletjes gespeeld kunnen worden.

Franchisenemer van McDonald’s Apeldoorn – Deventer, Henk Koning is blij met de op handen zijnde verbouwing: ‘Naast alle andere vernieuwingen, ben ik blij dat er in Apeldoorn straks ook van McCafé kan worden genoten. Naast dat McCafé inmiddels een onmisbare toevoeging is geworden in een McDonald’s restaurant, biedt het ook extra werkgelegenheid. Het gebaksmes snijdt dus aan twee kanten.’

Door de vernieuwingen in het restaurant zijn er ruime kansen op een baan als barista of all-round medewerker. Op www.werkenbijmcdonalds.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden en direct solliciteren. Op donderdag 29 maart vanaf 7.00 uur zal het vernieuwde restaurant haar deuren weer openen en is iedereen van harte welkom om te komen genieten van al het nieuws.

Plato Live presents Stephanie Struijk

maandag, 19 februari 2018 19:51 Geschreven door

Zangeres Stephanie Struijk, voorheen bekend onder de naam Stevie Ann, treedt op zaterdagmiddag 24 februari om 16:00 op in Mansion24. Zij brengt liedjes van haar nieuwe EP ‘Daar’ ten gehore. De toegang is geheel gratis.

 

Over Stephanie Struijk

Twee jaar geleden verruilde Stephanie Struijk haar succesvolle alter ego Stevie Ann voor de naam die ze kreeg bij haar geboorte. Een samen met muzikant en producer Daniël Lohues gemaakte road trip door de Verenigde Staten leverde een serie fraaie Nederlandstalige songs op, waarna het debuut van Stephanie Struijk een feit was. Dit goed ontvangen debuut krijgt een vervolg met de EP DAAR. Het zijn songs vol invloeden uit de Amerikaanse rootsmuziek, maar verrassend genoeg heeft Stephanie Struijk dit keer gekozen voor de Nederlandse taal, wat ook verklaart dat ze deze plaat onder haar eigen naam uit brengt.

 

Over Plato Live

Onder de noemer Plato Live vinden in Mansion24 het gehele jaar door diverse album- en boekpresentaties plaats. In de winkel worden menswear, accessoires, café, music by Plato, midcentury furniture en events onder één dak gepresenteerd. Mansion24 bevindt zich op het Leienplein en is open van woensdag t/m zondag. Meer informatie: mansion24.com

 

Wethouder Mark Sandmann lanceert website Ondernemershuis Apeldoorn

vrijdag, 19 januari 2018 19:22 Geschreven door

Met een symbolische druk op de knop lanceert wethouder Mark Sandmann van economische zaken maandag 22 januari a.s. de website van het Ondernemershuis Apeldoorn (www.ondernemershuisapeldoorn.nl).

Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst van de Economische Alliantie (BKA, VNO-NCW Stedendriehoek en de gemeente Apeldoorn) en het bestuur van het Ondernemershuis Apeldoorn, in het Ondernemershuis op het Zwitsalterrein. Via de website kunnen vanaf dan starters en mkb'ers uit Apeldoorn hun (ondernemers)vragen stellen
op het gebied van onder meer financiën, marketing, sales en juridische zaken. Het Ondernemershuis koppelt vervolgens een specialist aan de vraagsteller. In het Ondernemershuis op het Zwitsalterrein vindt dan een persoonlijk gesprek plaats om de vragensteller met raad én daad bij te staan en verder te helpen.

Doelstelling Ondernemershuis
Het Ondernemershuis Apeldoorn op het Zwitsalterrein is op 29 november 2017 officieel geopend. Het is opgericht vanuit de vraag naar één loket waar startende ondernemers en mkb'ers met hun vragen terecht kunnen. De doelstelling van de Stichting Ondernemershuis Apeldoorn is het zich inzetten voor het versterken en stimuleren van het ondernemersklimaat in Apeldoorn op een laagdrempelige en duurzame manier. De Initiatiefnemers zijn BKA (Bedrijvenkring Apeldoorn), VNO-NCW Midden, Cleantech Regio en de gemeente Apeldoorn.

Coolblue opent depot in Apeldoorn

donderdag, 18 januari 2018 19:15 Geschreven door

In 2016 werd CoolblueBezorgt succesvol gelanceerd. Met deze gratis bezorgservice kreeg de online retailer meer grip op de lastmile delivery van haar grote pakketten. Hieronder vallen niet alleen wasmachines, drogers en koelkasten, maar ook bijvoorbeeld grote tv’s.

Om in te spelen op de groei opende de online retailer een regionaal witgoeddepot in de Molenmakershoek 28 in Apeldoorn. Deze ochtend vertrokken 10 goedgevulde blauwe bussen vanuit dit depot. Hun missie: heel veel klanten blij maken met hun witgoedbestelling.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: “Bij het afleveren van grote producten kom je bij klanten over de vloer en dat is heel persoonlijk. Dit geeft ons de kans om iets extra’s te doen en onze klanten op die manier écht te verwonderen.”

De 100 leukste bezorgbanen uit de regio
In oktober maakte Coolblue bekend dat het 1.000 extra medewerkers zoekt voor de leukste bezorgbaan in Nederland. Op termijn zullen zo'n 100 bezorgers hiervan aan de slag gaan in Apeldoorn. Dit is het 6de regionale witgoeddepot van de online retailer, naast Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Tilburg en Groningen.

Coolblue is nog op zoek naar extra bezorgers voor het nieuwe witgoeddepot.

“Blije bezorgers zorgen voor blije klanten. Daarom bieden wij bezorgers een vast salaris, een ongekend leuke werksfeer, een baan dichtbij huis en regelmatige confettidouches. In ruil zorgen onze nieuwe collega’s voor kracht en een glimlach bij onze klanten," besluit Pieter Zwart.

Interesse? Bekijk dan zeker de vacatures op WerkenbijCoolblue.nl.

Willekeurige afbeelding

0cc2f0255ffd2f3bd3d1ada4cb5cabb4_XS.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen