Bedrijven

Bedrijven (212)

Ondernemers genoeg in Apeldoorn, hoewel er altijd ruimte is voor nieuwe ideeën en indicatieven. Deze ondernemers zorgen voor de werkgelegenheid in de gemeente, en in sommige gevallen ook voor levendigheid in de gemeente. Ondernemers zijn waardevol en moeten we koesteren. Daarom ook een speciale hoek voor de (startende) ondernemers die ook een platform verdienen.

Laatste Nieuws

Stella opent E-bike Testcenter in Apeldoorn

vrijdag, 16 Maart 2018 20:24 Geschreven door Apeldoorn Actueel

E-bikespecialist Stella opent per 16 maart een nieuw E-bike Testcenter, dit keer in Apeldoorn. De Nunspeetse fietsenfabrikant opent aan de Koninginnelaan 99, in een sfeervolle winkelstraat met veel diversiteit aan winkels.

E-bike populair in het oosten van Nederland
Dat de e-bike populair is in het oosten van het land, blijkt uit het Onderzoek Verplaatsingen in Nederland van het CBS. Gelderlanders fietsen veel en er is een stijgende vraag naar elektrische fietsen. Om deze reden opende Stella al eerder dit jaar twee vestigingen in de provincie Gelderland, namelijk in Tiel en Doetinchem. Samen met de vestiging in Nunspeet, waar tevens de fietsenfabriek van Stella gevestigd is, heeft Stella nu in totaal vier fietsenwinkels in Gelderland. “We weten dat de vraag naar elektrische fietsen groot is in Gelderland. Dit is voor ons een reden om het aantal vestigingen in de Gelderse provincie uit te breiden”, aldus Johan Makaske, woordvoerder Stella.

Officiële feestelijke opening in Apeldoorn
Het nieuwe E-bike Testcenter gaat op 16 maart open, maar wordt op 24 maart officieel geopend. Stella pakt uit, want op 24 maart wordt er een gratis e-bike weggegeven. Bezoekers maken kans op de gratis e-bike door een coupon in te vullen en voor zaterdag 24 maart 14.00 uur in te leveren in de vestiging in Apeldoorn. Rond 14.00 uur is er een live loting en wordt de winnaar bekendgemaakt.

Leer zelfverdediging bij The Gym

vrijdag, 09 Maart 2018 19:53 Geschreven door Apeldoorn Actueel

Leer zelfverdediging bij de nieuwe sportschool The Gym 'Ultimate Fit Company' aan het Jeanmonet park in Apeldoorn. De cursus bestaat uit 8 groeplessen van een uur en zal starten op 20 maart 2018.

The Gym 'Ultimate Fit Company' is zoals de naam het al zegt bezig met de fitheid van mensen. Dit kan middels personal training, groepslessen en andere sport en beweegvormen. The Gym Apeldoorn start vanaf twintig maart met de cursus: Leer Zelfverdediging. Deze cursus is ontwikkeld door The Gym zelf en toegankelijk voor een ieder die eraan deel zou willen nemen. De eerste les is een wat meer algemene les, waarna de lessen erop meer werken met thema's en een stukje herhaling.  De cursus wordt afgesloten met een mooi certificaat van deelname. Dus doe gewoon mee!

Heeft u interesse en wilt u zich aanmelden? Dat kan door een mailtje te sturen naar:

McDonald’s Apeldoorn Zuid ondergaat grondige verbouwing

woensdag, 21 februari 2018 19:38 Geschreven door Apeldoorn Actueel

Deze week zullen er kleine verbouwingswerkzaamheden plaatsvinden en op 5 maart aanstaande sluit het McDonald’s restaurant aan de Lange Amerikaweg te Apeldoorn voor bijna een maand haar deuren om vervolgens een totale metamorfose te ondergaan. McFans hoeven hun favoriete producten niet te missen, want met uitzondering van enkele dagen, zal de McDrive gewoon open blijven.

Na de verbouwing zullen gasten verwelkomd worden in een totaal vernieuwd interieur met lichte natuurlijke tinten, heerlijke zitjes en diverse vernieuwingen. Naast onder andere een extra Easy Order Kiosk, een forse uitbreiding van het aantal zitplaatsen en een totaal vernieuwd terras, zal er ook een McCafé worden gerealiseerd in het restaurant.

Het McCafé, een aparte koffiecorner in het restaurant, biedt naast 14 verschillende koffievariaties  - gemaakt met 100% Arabica bonen van het gerenommeerde Italiaans koffiemerk Segafredo - ook een heerlijk patisserie aanbod. Gasten kunnen genieten van macarons in diverse smaken, cheesecake, muffins en vele andere lekkernijen.

Aan McCafé-medewerkers wordt de mogelijkheid geboden om een barista-cursus te volgen aan een erkende barista-school om te leren de verschillende koffievarianten zo goed en mooi mogelijk te schenken en gasten uitstekend te kunnen helpen in hun keuze voor een lekkere koffie. Ook McDrive-gasten kunnen genieten van het McCafé aanbod. Een Caramel Macchiato zal in een handomdraai ‘to-go’ worden gemaakt.

Ook Table Service, het systeem waarmee de gast ervoor kan kiezen dat zijn bestelling aan tafel wordt gebracht, zal vernieuwd worden. Moesten gasten eerder aangegeven op de Easy Order Kiosk waar zij plaatsnamen, om vervolgens de bestelling gebracht te krijgen, hoeft dit binnenkort niet meer. Door een bluetooth radius systeem wordt de bestelling aan de juiste tafel gebracht, ook al wisselen gasten van plaats. In de nabije toekomst zal het restaurant de bestelling ook kunnen opnemen aan tafel. Ook aan de jongste bezoekers is gedacht. In het restaurant zullen Magic Tables geplaatst worden. Dit zijn interactieve tafels waarop spelletjes gespeeld kunnen worden.

Franchisenemer van McDonald’s Apeldoorn – Deventer, Henk Koning is blij met de op handen zijnde verbouwing: ‘Naast alle andere vernieuwingen, ben ik blij dat er in Apeldoorn straks ook van McCafé kan worden genoten. Naast dat McCafé inmiddels een onmisbare toevoeging is geworden in een McDonald’s restaurant, biedt het ook extra werkgelegenheid. Het gebaksmes snijdt dus aan twee kanten.’

Door de vernieuwingen in het restaurant zijn er ruime kansen op een baan als barista of all-round medewerker. Op www.werkenbijmcdonalds.nl kunnen geïnteresseerden meer informatie vinden en direct solliciteren. Op donderdag 29 maart vanaf 7.00 uur zal het vernieuwde restaurant haar deuren weer openen en is iedereen van harte welkom om te komen genieten van al het nieuws.

Plato Live presents Stephanie Struijk

maandag, 19 februari 2018 19:51 Geschreven door Apeldoorn Actueel

Zangeres Stephanie Struijk, voorheen bekend onder de naam Stevie Ann, treedt op zaterdagmiddag 24 februari om 16:00 op in Mansion24. Zij brengt liedjes van haar nieuwe EP ‘Daar’ ten gehore. De toegang is geheel gratis.

 

Over Stephanie Struijk

Twee jaar geleden verruilde Stephanie Struijk haar succesvolle alter ego Stevie Ann voor de naam die ze kreeg bij haar geboorte. Een samen met muzikant en producer Daniël Lohues gemaakte road trip door de Verenigde Staten leverde een serie fraaie Nederlandstalige songs op, waarna het debuut van Stephanie Struijk een feit was. Dit goed ontvangen debuut krijgt een vervolg met de EP DAAR. Het zijn songs vol invloeden uit de Amerikaanse rootsmuziek, maar verrassend genoeg heeft Stephanie Struijk dit keer gekozen voor de Nederlandse taal, wat ook verklaart dat ze deze plaat onder haar eigen naam uit brengt.

 

Over Plato Live

Onder de noemer Plato Live vinden in Mansion24 het gehele jaar door diverse album- en boekpresentaties plaats. In de winkel worden menswear, accessoires, café, music by Plato, midcentury furniture en events onder één dak gepresenteerd. Mansion24 bevindt zich op het Leienplein en is open van woensdag t/m zondag. Meer informatie: mansion24.com

 

populair Nieuws

Zangeres Stephanie Struijk, voorheen bekend onder de naam Stevie Ann,…
Het grafisch collectief Totdrukwerk uit Apeldoorn en VdR druk &…
De McFans van Apeldoorn Zuid moesten bijna een maand uitwijken…
Mendy Wassink van Bronspark Mindfulness & Meditatie verzorgt op woensdag…

Wethouder Mark Sandmann lanceert website Ondernemershuis Apeldoorn

vrijdag, 19 januari 2018 19:22 Geschreven door Apeldoorn Actueel

Met een symbolische druk op de knop lanceert wethouder Mark Sandmann van economische zaken maandag 22 januari a.s. de website van het Ondernemershuis Apeldoorn (www.ondernemershuisapeldoorn.nl).

Dit gebeurt tijdens een bijeenkomst van de Economische Alliantie (BKA, VNO-NCW Stedendriehoek en de gemeente Apeldoorn) en het bestuur van het Ondernemershuis Apeldoorn, in het Ondernemershuis op het Zwitsalterrein. Via de website kunnen vanaf dan starters en mkb'ers uit Apeldoorn hun (ondernemers)vragen stellen
op het gebied van onder meer financiën, marketing, sales en juridische zaken. Het Ondernemershuis koppelt vervolgens een specialist aan de vraagsteller. In het Ondernemershuis op het Zwitsalterrein vindt dan een persoonlijk gesprek plaats om de vragensteller met raad én daad bij te staan en verder te helpen.

Doelstelling Ondernemershuis
Het Ondernemershuis Apeldoorn op het Zwitsalterrein is op 29 november 2017 officieel geopend. Het is opgericht vanuit de vraag naar één loket waar startende ondernemers en mkb'ers met hun vragen terecht kunnen. De doelstelling van de Stichting Ondernemershuis Apeldoorn is het zich inzetten voor het versterken en stimuleren van het ondernemersklimaat in Apeldoorn op een laagdrempelige en duurzame manier. De Initiatiefnemers zijn BKA (Bedrijvenkring Apeldoorn), VNO-NCW Midden, Cleantech Regio en de gemeente Apeldoorn.

Coolblue opent depot in Apeldoorn

donderdag, 18 januari 2018 19:15 Geschreven door Apeldoorn Actueel

In 2016 werd CoolblueBezorgt succesvol gelanceerd. Met deze gratis bezorgservice kreeg de online retailer meer grip op de lastmile delivery van haar grote pakketten. Hieronder vallen niet alleen wasmachines, drogers en koelkasten, maar ook bijvoorbeeld grote tv’s.

Om in te spelen op de groei opende de online retailer een regionaal witgoeddepot in de Molenmakershoek 28 in Apeldoorn. Deze ochtend vertrokken 10 goedgevulde blauwe bussen vanuit dit depot. Hun missie: heel veel klanten blij maken met hun witgoedbestelling.

Pieter Zwart, Beginbaas van Coolblue: “Bij het afleveren van grote producten kom je bij klanten over de vloer en dat is heel persoonlijk. Dit geeft ons de kans om iets extra’s te doen en onze klanten op die manier écht te verwonderen.”

De 100 leukste bezorgbanen uit de regio
In oktober maakte Coolblue bekend dat het 1.000 extra medewerkers zoekt voor de leukste bezorgbaan in Nederland. Op termijn zullen zo'n 100 bezorgers hiervan aan de slag gaan in Apeldoorn. Dit is het 6de regionale witgoeddepot van de online retailer, naast Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Tilburg en Groningen.

Coolblue is nog op zoek naar extra bezorgers voor het nieuwe witgoeddepot.

“Blije bezorgers zorgen voor blije klanten. Daarom bieden wij bezorgers een vast salaris, een ongekend leuke werksfeer, een baan dichtbij huis en regelmatige confettidouches. In ruil zorgen onze nieuwe collega’s voor kracht en een glimlach bij onze klanten," besluit Pieter Zwart.

Interesse? Bekijk dan zeker de vacatures op WerkenbijCoolblue.nl.

Tai Chi voor beoefenaars 'effectief' gebleken

dinsdag, 16 januari 2018 19:48 Geschreven door Apeldoorn Actueel

We zijn in  aangekomen in 2018, voor sommigen een stop en voor anderen een opening naar nieuwe dingen. Veel mensen gaan fanatiek hun voornemens nastreven. Anderen zijn gestrest en chagrijnig in de maand januari. Het bewegen als water zonder prestatie drang in de vorm van Tai Chi kan mensen helpen op veel verschillende vlakken.

Tegenwoordig wordt je bedolven onder de termen: 'groepslessen', 'mindfulness', 'yoga' en 'kom tot jezelf'. Elke sportschool of vereniging dat iets met bewegen doet maakt natuurlijk veel reclame in het nieuwe jaar. Echter is de trend dat goede voornemens of iets nieuws beginnen vaak maar van korte duur zijn.

"De oorzaken zijn veelal gelegen in de prestatie verwachting waar mensen vaak naar zichzelf en anderen niet goed aan kunnen voldoen. Mensen leggen de lat te hoog en willen vaak teveel tegelijk en in één keer". zegt Douwe Geluk van Tai Chi Apeldoorn. Douwe Geluk is leraar Tai Chi in Apeldoorn en daarbij ook 2 voudig Nederlands Kampioen 2015 en 2017 in deze Chinese bewegingsleer en mindfulness.

Douwe over zijn titels, "ik heb daar erg hard mijn best voor gedaan en ik deed er alles voor" Echter is hij van mening dat dat niet het doel op zich moet zijn.

Tai Chi is voor iedereen jong, oud en mensen met gebreken want Tai Chi is zowel naast staand ook zittend en liggend te beoefenen. "zelfs mensen die in ee rolstoel zitten kunnen Tai Chi beoefenen" aldus Douwe Geluk. Vele wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar Tai Chi en het verminderen van stress en de effecten op een burn-out. Kortom de resultaten zijn enorm positief voor de Tai Chi beoefenaar.

Omdat deze effecten zo goed zijn voor de mensen biedt Douwe Geluk voor iedereen vrijblijvend kennismakingslessen Tai Chi, Qi Qong en mindfulness aan. Verschillende Tai Chi vormen zoals Yang, Chen, Wudang en attributen zoals: waaier, zwaard, stok en meer. Qi Qong, Nei Qong, mindfulness voor iedereen wat te ervaren.

De lessen zijn aan de Asselsestraat 167, 7311 EK Apeldoorn vanaf 20:00 voor meer informatie bel: 06 - 51820257 of mail:

Speciaalbierfestival “Mansion2’4 De Goede Orde”

woensdag, 10 januari 2018 20:26 Geschreven door Apeldoorn Actueel

De eerste editie van Apeldoorns jongste speciaalbierfestival “… Voor De Goede Orde” was afgelopen september op het terras van Koffiehuis Schenkers een mooi succes. Nu staat er ook een wintereditie op het programma: op zondag 28 januari bij Mansion24 aan het Leienplein.

Speciaalbiergenootschap De Orde van Vrijgerstelaars en speciaalbierwinkel Hopdonders hebben opnieuw de handen ineengeslagen om een kleinschalig en hoogwaardig speciaalbierevenement te organiseren. Op zondag 28 januari biedt de benedenverdieping van ‘mannenwinkel/-hangout’ Mansion24 van 14 tot 19 uur plaats aan tot 200 speciaalbierliefhebbers en een vijftal brouwers uit het hele land. (Onder de bevestigde namen: Stanislaus Brewskovitch, Mannenpap, Brouwerij De Eem en Oproer.)

Mansion24
Zoals elke zondag is Mansion24 ook op deze dag gewoon voor winkelend publiek geopend, met als ‘extraatje’ dat er nu ook legio mooie bieren uit alle windstreken van Nederland te proeven zijn. Precies het originele soort ‘crossover aanbod’ waar de zaak bekend om staat. En met oorspronkelijkheid, kleinschaligheid en kwaliteit als uitgangspunten sluit deze locatie bovendien perfect aan op de insteek van het festival.

Gastenlijst
Omdat de ruimte beperkt is, wordt er gewerkt met een gastenlijst. Vermelding kost € 15 per persoon, waarvoor je op de dag zelf bij de ingang van het festival een polsbandje, een proefglas en vijf muntjes t.w.v. 2 euro kunt afhalen. Tickets zijn verkrijgbaar bij Mansion24, bij Hopdonders aan de Koninginnelaan 69B of in de webshop: www.hopdonders.nl/product/bierfestival-mansion24-goede-orde/.

 

Willekeurige afbeelding

8e852b4408b5403fadf14f12b9b5e338_XL.jpg

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen