vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Grote brand bij chemisch bedijf Speciaal

Op het bedrijventerrein Ecofactorij in Apeldoorn woedt brand in een bedrijf met industriële chemicaliën. De brandweer waarschuwt toeschouwers om uit de rook te blijven. Bewoners die rook zien, krijgen het advies om ramen en deuren te sluiten. Omwonenden hoorde eerst pittige knallen gevold door rook. Binnen korte tijd kwam er van alle kanten brandweer aanrijden aldus een omwonende.

Het gaat om Breustedt, een groothandel in industriële chemicaliën voor onder andere zwembaden. De brand ontstond in lege kratten die buiten stonden op het terrein van Breustedt. Er zaten volgens de brandweer geen vloeistoffen in deze kratten. Er leek eerst doorslag naar binnen te zijn, maar de brandweer meldt dat het slechts bij rookschade is gebleven. Wel is er zeker een persoon gewond geraakt.

Tot op heden is op last van politie en brandweer geen treinverkeer mogelijk tussen Apeldoorn en Klarenbeek, de NS zet bussen in maar de extra reistijd kan oplopen tot 60 minuten.
Rond de klok van 20:20 uur is er het sein brand meester af gegeven door de brandweer.

De Ecofactorij ligt in de oksel van de A1 met de A50 bij Apeldoorn. De brand was in diverse delen van de stad goed te zien en te ruiken, getuigen spraken van een soort vieze verflucht welke geroken werd.

Later meer.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen