vrijdag 19 oktober 2018 | Login

Jonge woninginbrekers op heterdaad betrapt

Op 30 mei in de middag werden er twee verdachten van een woninginbraak aangehouden. Beide verdachten, 14 en 15 jaar oud, werden op heterdaad betrapt bij een poging woningbraak aan de Govert Flinckstraat. Een oplettende getuige had een verdacht voertuig zien staan bij een woning. Toen de getuige dit voertuig in de gaten hield zag hij dat er twee verdachten over de schutting heen klommen. Hierop riep de getuige dat de verdachten moesten blijven staan. Echter liepen deze er hard vandoor.

Er waren verschillende buurtbewoners welke de verdachten achtervolgden. Echter konden de buurtbewoners niet voorkomen dat de verdachten over het hek heen sprongen bij de Willem 3 kazerne. Hierop moesten de buurtbewoners de achtervolging staken.

Gelukkig werd dit gezien en gehoord door collega's van de Koninklijke Marechaussee, welke op het terrein van de Willem 3 kazerne waren. Zij twijfelden geen moment en zetten de achtervolging in. Deze achtervolging ging weer over de hekken van de afscheiding van de kazerne de wijk in. Hier konden de collega's van de Koninklijke Marechaussee de verdachten, na een korte zoektocht, aanhouden en overgedragen aan de politie.

De verdachten zijn ingesloten voor verhoor op het politiebureau.

Een mooie samenwerking tussen buurtbewoners en de Koninklijke Marechaussee!

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen