vrijdag 19 oktober 2018 | Login

De politie heeft op donderdag 26 mei rond 17.40 uur een 34-jarige man uit Beekbergen aangehouden in de Piet Heinstraat in Apeldoorn. Hij pleegde kort daarvoor in de buurt vernielingen en ging behoorlijk tekeer tegen gearriveerde politieagenten. Het kostte behoorlijk wat moeite om hem uiteindelijk aan te houden en over te brengen naar het bureau.

De vernielingen werden gepleegd bij een woning aan de Van Galenstraat in Apeldoorn. Wat de aanleiding voor de onrust was, is nog niet duidelijk. Zodra politie-agenten ter plaatse kwamen, werden ze direct beledigd en bedreigd. Ook werd een kozijn met ruit en al naar de agent gegooid die werd geraakt; dit leidde tot een lichte verwonding, maar het had ook anders kunnen uitpakken.

De agenten gebruikten eerst nog pepperspray maar dat had geen effect op de man, die daarop wegrende. Na een korte achtervolging werd hij weer gevonden in de Piet Heinstraat. Nadat een aantal collega’s pepperspray hadden gebruikt, kon de man alsnog worden overmeesterd. 

Geweld tegen politie-agenten
Vier politiemedewerkers hebben aangifte gedaan van bedreiging, belediging en mishandeling (of pogingen daartoe). Geweld tegen de politie is immers niet normaal en is gewoon strafbaar. Politieagenten hebben een verantwoordelijke rol in de samenleving en moeten zonder te worden gehinderd hun werk kunnen doen. Met wederzijds respect. Agressie of geweld, in welke vorm dan ook, tegen medewerkers wordt niet getolereerd.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen