maandag 22 oktober 2018 | Login

Imitatiewapen in woning in beslag genomen, huisverbod opgelegd

Zaterdagmiddag 16 april heeft de politie in Apeldoorn-Noord in een woning een imitatiewapen in beslag genomen. De politie stelde een onderzoek in in de woning naar aanleiding van een tip. De 23-jarige eigenaar van het wapen is aangehouden. Ook kreeg de man een huisverbod opgelegd van 10 dagen, omdat hij een familielid die ook in de woning woont bedreigd zou hebben.

Bij de politie was een tip binnen gekomen dat de Apeldoorner in bezit zou zijn van een vuurwapen. Dat leidde tot het onderzoek in de woning zaterdagmiddag. Er werd een zeer realistisch ogend pistool en enkele patronen in beslag genomen. Bij nader onderzoek op het politiebureau bleek het te gaan om een imitatiewapen. De politie maakt proces-verbaal op tegen de man wegens illegaal wapenbezit.

De burgemeester heeft de man op advies van de politie daarnaast een huisverbod opgelegd. Voor alle betrokkenen wordt hulp ingeschakeld. Het huisverbod is bedoeld om huiselijk geweld (zowel verbaal als fysiek) te doen stoppen. Het huisverbod houdt in dat de pleger zijn of haar woning niet meer in mag en in die periode ook geen contact mag opnemen met de overige familieleden die in de woning wonen.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen