maandag 22 oktober 2018 | Login

Brand verwoest woning aan de Wiepkingstraat Speciaal

Vannacht rond de klok van 4 uur kreeg de brandweer een melding binnen van brand in een rijtjeshuis aan de Wiepkingstraat in Apeldoorn. Het bestrijden van de brand duurde meer dan anderhalf uur.  

De bewoners konden bijtijds de woning verlaten. Ze werden voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. Een persoon raakte hierbij gewond. Mogelijk werd dit veroorzaakt doordat hij in glasscherven was gestapt, aldus de brandweer.

Op de begane grond was er bij de voordeur een brand in de meterkast (gas). Maar ook op de beide verdiepingen was sprake van brand, en er was een doorslag naar het dak. De oorzaak hiervan is nog niet duidelijk.

De brandweer had moeite om op de tweede etage te bereiken omdat de brand de trap naar deze verdieping verwoest had. De brandweer heeft groot materieel ingezet: drie bluswagens, één hoogwerker en twee waterwagens.

De Veiligheidsregio Noord Oost Gelderland laat via Twitter weten dat er drie woningen zijn ontruimd en dat Liander de gastoevoer heeft afgesloten, waarna het sein brandmeester relatief snel gegeven kon worden. De woning is totaal uitgebrand.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen