zaterdag 20 oktober 2018 | Login

Flatwoningen ontruimd na brand in berging, politie zoekt getuigen

De politie heeft een onderzoek ingesteld naar een brand die in de nacht van zondag op maandag 28 december woedde in een berging van een flat aan de Eburonenstraat in Apeldoorn. De brand bleek te zijn aangestoken. De politie wil graag weten of er mensen zijn die meer weten of iets gezien hebben.

De brand werd rond 03.20 gemeld door een bewoner. De politie was als eerste ter plaatse en besloot de eerste verdieping meteen te gaan ontruimen in verband met de rookontwikkeling. De brandweer ontdekte de brandhaard, in een berging, en bluste deze. De brand bleef beperkt tot de berging maar in verband met de rookontwikkeling zijn ook de overige woonlagen door de brandweer ontruimd. In totaal zijn 28 woningen ontruimd. Drie mensen hadden lichte ademhalingsproblemen en zijn ter plekke nagekeken door ambulancepersoneel.

Na het blussen en nadat de brandweer in alle woningen metingen had verricht konden de woningen rond 05.20 uur weer worden vrijgegeven.

Er werd een technisch onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand. Hieruit blijkt dat de brand in de berging aangestoken is. De politie heeft een onderzoek ingesteld.

Tips zijn zeer welkom op 0900-8844 of anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen