woensdag 24 oktober 2018 | Login

Ga naar content Viertal aangehouden na poging winkeldiefstal

Woensdag 18 november heeft de politie vier Roemenen aangehouden die betrapt waren op diefstal van een volle tas boodschappen bij een supermarkt aan de Schapendoesweg in Apeldoorn.

Het viertal, drie mannen van 22, 37 en 45 en een 54-jarige vrouw, liep rond 15.00 uur in de winkel rond. Later was op camerabeelden te zien dat de verdachten alle vier spullen uit schappen haalden en op een centraal punt in de winkel werden de boodschappen in één boodschappentas gestopt.

De vier verdachten liepen vervolgens kort na elkaar zonder te betalen de winkel uit, waarbij één van hen de volle tas bij zich droeg en via de poortjes bij de ingang de winkel verliet. Dit werd meteen opgemerkt door winkelpersoneel en direct liepen enkele personeelsleden achter ze aan. Toen de verdachten dit merkten hebben ze de volle tas op de hoek Schapendoesweg – Asselsestraat al laten staan, maar liepen zelf door. Twee van de mannen zijn even verderop, bij de Henri Dunantlaan, staande gehouden door winkelpersoneel. De andere twee verdachten waren er vandoor. Op basis van het opgegeven signalement zijn de derde man en de vrouw kort daarna door politieagenten in de buurt aangehouden. De laatste man die aangehouden werd zat al in de auto, met Duits kenteken, die vermoedelijk door het viertal gebruikt is. Deze stond in de omgeving geparkeerd. De auto is doorzocht, er werden geen andere gestolen goederen in aangetroffen.

In de tas die het viertal probeerde te stelen zaten boodschappen, onder andere vleeswaren en kaas, ter waarde van net iets meer dan 100 euro.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen