maandag 15 oktober 2018 | Login

Ondanks rijverbod betrapt op rijden onder invloed

In de nacht van woensdag op donderdag 3 september heeft de politie een 24-jarige Apeldoorner betrapt op rijden onder invloed van alcohol. Aan de man was eerder in de nacht een rijverbod uitgereikt.

Rond 03.30 uur kreeg de politie een melding over ruziënde mannen op straat aan de Laan van Osseveld. Ter plaatse trof de politie drie beschonken mannen aan die in de buurt van een auto stonden. De man verklaarden wel woorden gehad te hebben, maar het nu weer prima met elkaar te kunnen vinden. Op de vraag van wie de auto was, antwoordde de 24-jarige man dat hij de auto eerder die nacht bestuurd had. De politie of getuigen hadden de man echter niet zien rijden. De agenten konden de man daardoor wel een blaastest afnemen -die bevestigde dat hij gedronken had- maar hem daarna alleen een rijverbod van enkele uren uitreiken. De man beloofde plechtig niet achter het stuur te kruipen.

Om 04.30 werd de man echter opnieuw gespot, dit maal wel autorijdend, over de Deventerstraat. De politie nam hem mee naar het politiebureau voor de ademanalyse. Hij blies hierbij 575 ug/l. Zijn rijbewijs is ingevorderd en de politie maakt proces-verbaal tegen hem op wegens rijden onder invloed en rijden tijdens en rijverbod.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen