maandag 22 oktober 2018 | Login

Vier mannen aangehouden voor stelen van fietsen

Op dinsdag 18 augustus werden in Apeldoorn en Arnhem vier fietsendieven op heterdaad aangehouden.

In Apeldoorn kreeg de politie rond 16.30 uur eveneens een melding van een diefstal fiets bij het station in de wijk de Maten. Aan de Laan van Erica bij de fietsenstalling zou door twee mannen een fiets zijn gestolen. Door een getuige werd een goed signalement van de daders gegeven. Politieagenten die reageerden op de melding hebben in de omgeving gezocht naar deze mannen. Rond 17.15 uur zagen de agenten op de Veenhuizerweg twee mannen met een fiets die aan het signalement voldeden. Dit bleken de daders en de gestolen fiets te zijn. De mannen van 18 en 19 jaar uit Apeldoorn werden aangehouden en naar het politiebureau gebracht. Tegen hen is eveneens proces-verbaal opgemaakt voor diefstal.

De eigenaar van deze fiets was op het moment van de aanhouding nog niet bekend. Door de politie werd een oproep geplaatst op de Facebookpagina van de politie Apeldoorn.

De eigenaar meldde zich in de loop van de dag aan het bureau en deed aangifte van diefstal en ook hij kon zijn fiets weer in ontvangst nemen.

In Arnhem kreeg de politie rond 20.00 uur de melding dat er bij de openbare fietsenstalling aan de achterzijde van het station twee mannen een fiets aan het stelen waren. Ze liepen er daarna met de fiets aan de hand vandoor. Dankzij een duidelijk signalement van een getuige kon de politie op de Zijpendaalseweg twee mannen met de bewuste gestolen fiets op heterdaad aanhouden en insluiten op het politiebureau. Daar zijn de daders van 36 en 38 jaar verhoord. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt wegens diefstal. De fiets kon weer worden teruggegeven aan de eigenaar.

Bent u getuige van een misdrijf? Bel dan direct de politie op 0900-8844. Bij spoed 112.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen