zaterdag 20 oktober 2018 | Login

Dankzij tip dief aangehouden en auto vol gestolen waar in beslag genomen

Vrijdagmiddag 14 augustus heeft de politie een 18-jarige Roemeen aangehouden op verdenking van diefstal, en een auto vol vermoedelijk gestolen kleding en schoenen in beslag genomen. Het onderzoek naar de herkomst van alle gestolen spullen is nog in volle gang.

In de binnenstad surveillerende agenten werden rond 15.00 uur getipt door een alerte getuige die twee mannen had zien lopen in de buurt van de Paslaan en hun gedrag niet helemaal vertrouwde. Zij liepen met een volle tas weg, en kwamen even later met een lege tas teruglopen

Agenten stelden op basis van het verstrekte signalement een grondig onderzoek in en kregen één van de mannen in beeld. Gezien werd dat deze man achter een pand verdween met tas, en weer terug kwam lopen zonder tas. De man bleek een geprepareerde tas vol met negen paar sport- en gymschoenen in een container te hebben veiliggesteld om later op te halen. Toen de man terug kwam voor de tas is hij aangehouden.

Even daarvoor had de man contact met de inzittenden van een grijze Volvo met Engels kenteken die langs de Paslaan geparkeerd stond. Toen de politie de inzittenden van deze auto wilde aanspreken, ging de auto er direct vandoor, maar knalde even verderop op de Kerklaan op een paal die op een oprit stond. De twee inzittenden zijn te voet gevlucht, het centrum in. De politie heeft naar hen gezocht, maar deze twee mannen helaas niet meer aangetroffen.

De auto is in beslag genomen en bleek een grote hoeveelheid kleding, handdoeken en schoenen te bevatten. Allemaal met prijskaartjes en soms alarmlabels er nog aan en dus vermoedelijk gestolen. De politie is nog druk doende de herkomst van alle spullen te achterhalen.

De 18-jarige Roemeen is ingesloten voor nader verhoor en onderzoek.

Met de getuige die de agenten tipte over de mannen is maar kort contact geweest en helaas zijn daarbij geen contactgegevens uitgewisseld. De politie wil echter nog heel graag in contact komen met deze man. Herkent u zich hierin of weet u om wie het gaat? Neem dan contact op met de politie via 0900-8844.

Dat geldt ook voor mensen die de gevluchte mannen uit de grijze Volvo denken te hebben zien lopen in het centrum van Apeldoorn vanaf ongeveer 16.00 uur. Van deze mannen is maar een beknopt signalement bekend. Beide mannen hebben donker haar en de één droeg zaterdag een gestreept shirt (horizontale strepen), de ander een blauw shirt. Denkt u de vluchtende mannen gezien te hebben? Of zijn de drie mannen u achteraf gezien wellicht eerder zaterdagmiddag ook opgevallen in het winkelgebied? De politie hoort het graag!

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen