woensdag 17 oktober 2018 | Login

Duo betaalt koelkast met vals geld en loopt tegen de lamp Speciaal

De politie heeft op maandag 6 juli in Apeldoorn twee mannen aangehouden die een koelkast met vals geld hadden betaald. Het gaat om twee mannen van 18 en 22 jaar uit Arnhem.

De twee hadden via internet een koelkast gekocht, en betaalden de verkoper met vals geld. De mannen hadden echter pech: de verkoper was een oplettende agent die privé zijn koelkast verkocht. De agent zag dat de serienummers van de briefjes van vijftig identiek waren, en schakelde zijn collega’s in.

Die hebben de twee mannen aangehouden, de politie zal verder onderzoek naar hen doen. De politie benadrukt dat het altijd belangrijk is om aangifte te doen van vals geld. Op die manier krijgt de politie meer inzicht waar vals geld wordt uitgegeven, waardoor daders gepakt kunnen worden.

Hoe herkent u vals geld?
De Nederlandsche Bank geeft op www.dnb.nl/echtofvals handige tips waarmee u de kans vergroot om vals geld te herkennen. Het begint met goed voelen en kijken als u een verdacht biljet in handen krijgt. Waar u op moet letten en wat u moet doen met vals geld staat uitgebreid op de website beschreven.    

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen