dinsdag 16 oktober 2018 | Login

Politie arresteert ‘supermarktbriefjes-oplichter’ Speciaal

Ze hingen een advertentie op in de supermarkt om iets te verkopen. Maar ze kwamen bedrogen uit omdat ze bestolen werden van hun geld. In Apeldoorn zijn in ieder geval vier mensen in de afgelopen weken slachtoffer geworden van een man die op hun geld uit was. Maar afgelopen maandag 20 april heeft de politie een verdachte aan kunnen houden.

Tussen 10 en 15 april werden de vier Apeldoorners opgelicht. Ze hingen advertenties op om bijvoorbeeld kampeerspullen te verkopen. De verdachte belde vervolgens op om een afspraak te maken voor de koop. Tijdens die afspraak bood hij aan om een aanbetaling te doen, en vroeg daarbij telkens wisselgeld. Als de slachtoffers hun wisselgeld te voorschijn haalden, pakte hij dat snel en ging er vandoor.

Agenten hebben de verdachte op camerabeelden herkend. Daarop is de 40-jarige Apeldoorner aangehouden in Ede. Hij wordt verdacht van vier gevallen van oplichting, en enkele pogingen. De man is in verzekering gesteld, de politie doet nog verder onderzoek naar hem.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen