Hennepkwekerij ontmanteld in schuur, verdachte aangehouden

De politie heeft op vrijdagmiddag 3 april in een schuur aan de Aalscholverweg in Apeldoorn een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen en ontmanteld. Ter plekke zijn ook een Mercedes bedrijfsbus en een boot en trailer in beslag genomen.

De politie stelde op het terrein een onderzoek in naar aanleiding van een melding. In de schuur op het terrein trof de politie een hennepkwekerij met ongeveer 700 planten aan. De bewoner van het perceel is aangehouden voor nader verhoor. De stroom voor de kwekerij werd illegaal afgetapt. De energieleverancier heeft aangifte gedaan en legt vermoedelijk een naheffing op. De aangetroffen apparatuur en planten zijn in beslag genomen en vernietigd. De politie onderzoekt nog of meer mensen verantwoordelijk waren voor de kwekerij.

Bedrijfsbus en boot in beslag genomen
Na ontmanteling van de kwekerij zijn ook een Mercedes bedrijfsbus en een boot en trailer die op het terrein stonden in beslag genomen. Het overgrote deel van alle criminele activiteiten wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, leggen politie en OM waar mogelijk beslag op geld en luxe goederen. Op die manier wordt zeker gesteld dat crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen