Dierenpolitie neemt aap in beslag

De politie heeft woensdag 22 januari, na een tip, een aap in beslag genomen die in een woning in de gemeente Zevenaar werd aangetroffen.

De politie had naar aanleiding van de apendiefstal uit de Apenheul al verschillende tips ontvangen. Bij een van de tips werd gemeld dat een van de aapjes mogelijk in een woning in de gemeente Zevenaar zat. Agenten gingen hierop bij de woning op onderzoek uit en troffen in de woning een kooi met een klein aapje aan. Na onderzoek bleek het echter niet te gaan om één van de apen uit de Apenheul. Het aangetroffen aapje, een Witoorpenseelaap, is wel in beslag genomen.

Inheemse diersoort

Het door particulieren houden van apen is in Nederland verboden, apen vallen onder de inheemse diersoorten. Het is beslag genomen aapje is later op de dag overgedragen aan stichting Aap.
Tegen de bewoners, een 26-jarige vrouw en een 47-jarige man, wordt proces-verbaal opgemaakt.
 

Heeft u informatie?

De politie vraagt personen die mogelijk meer weten over de diefstal van de apen uit de Apenheul of andere informatie hebben over apen die door particulieren worden gehouden, om contact op te nemen met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of de de dierenpolitie via telefoonnummer 144.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen