maandag 22 oktober 2018 | Login

Hennepkwekerij in woning

Zaterdag 1 maart werd een hennepkwekerij aangetroffen aan de Pieter de Hoochlaan. Twee bewoners van het pand zijn aangehouden.

De politie trof in totaal 344 planten aan in de woning, verdeeld over een slaapkamer en de zolder. Het vermoeden bestaat dat er eerder is geoogst in deze kwekerij en dat daarmee dus crimineel geld verdiend is. Daarom is een auto in beslag genomen. Twee bewoners van het betreffende adres zijn aangehouden. De hennepkwekerij is geruimd.

Misdaad mag niet lonen

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen