maandag 15 oktober 2018 | Login

Zes vermoedelijke zeilensnijders aangehouden

De politie heeft donderdag 6 maart op een parkeerplaats aan de A50 bij Apeldoorn zes personen aangehouden. De mannen, 18, 20, 23, 24, 31 en 33 jaar oud, zijn allen afkomstig uit Eindhoven. Ze worden verdacht van het vernielen van zeilen en poging tot diefstal uit acht vrachtwagens op parkeerplaats De Somp. De politie doet nader onderzoek en de verdachten zitten nog vast.

Achtervolging

Omstreeks 02.00 uur zag de politie tijdens een controle op de parkeerplaats drie mannen tussen enkele vrachtwagens staan. Achter één van de vrachtwagens stond een personenbusje geparkeerd. Bij het zien van de politieauto renden de drie mannen weg en ook het busje met daarin drie personen ging er vandoor. Eén man kon worden aangehouden terwijl de twee anderen via een sloot in de bosjes verdwenen. Na een korte achtervolging werd het busje staande gehouden en de drie inzittenden aangehouden. Alle verdachten werden overgebracht naar het politiebureau in Apeldoorn.

 

Doorweekt

Korte tijd later meldde een vrachtwagenchauffeur dat twee doorweekte mannen op de parkeerplaats De Somp liepen. Na een korte zoekactie waarbij ook een politiehond en de politiehelikopter werden ingezet, hield de politie de twee voortvluchtigen alsnog aan.

 

Espressomachines

Acht chauffeurs hebben inmiddels aangifte van vernieling gedaan. Bij een vrachtwagen beladen met espressomachines was de laadklep al gedeeltelijk geopend. Zover nu bekend is niets uit de vrachtwagens weggenomen. Op de parkeerplaats trof de politie ook een personenauto met draaiende motor en brandende verlichting aan die gekoppeld kon worden aan één van de verdachten. Het busje en de personenauto zijn in beslag genomen voor nader onderzoek.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen