maandag 22 oktober 2018 | Login

Hennepplantage ontdekt in chalet

Naar aanleiding van een onderzoek werd op dinsdag 18 maart een inwerking zijnde hennepkwekerij op het Klein Paradijs in Beekbergen aangetroffen.

Omstreeks 10.35 uur werd een inwerking zijnde hennepkwekerij aangetroffen in een chalet. Er werden 65 hennepplanten en benodigde apparatuur in beslag genomen. In opdracht van de Officier van Justitie werden de planten en apparatuur vernietigd. Proces-verbaal zal worden opgemaakt tegen de eigenaar van de hennepkwekerij.

Het kweken van hennep is illegaal en strafbaar. Daarnaast is het gevaarlijk zowel voor uzelf als voor de omgeving. Voor hennepteelt wordt vaak gebruik gemaakt van illegaal afgetapte stroom en installaties die slecht zijn aangelegd. Daarom levert dit een ernstig gevaar op voor de brandveiligheid. Ook kan schade aan woningen ontstaan door lekkages, stank en schimmelvorming.

U kunt een hennepkwekerij herkennen aan bijvoorbeeld: elektriciteitsproblemen in de buurt, afgeplakte ramen, stank / vocht / schimmel / lekkages in of rondom de woning of licht dat constant brandt.

Hennepkwekerijen vormen een gevaar voor hun omgeving, mogelijk dus ook voor u. Hebt u overlast van een hennepkwekerij of vermoedt u dat er bij u in de buurt gekweekt wordt? Bel de politie: 0900-8844, of meld het bij Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen