woensdag 24 oktober 2018 | Login

Een heidebrand heeft dinsdagavond 20 april in het onder de gemeente Apeldoorn vallende Hoog Soeren een gebied van circa 40 hectare met voornamelijk heide en gras verwoest. De brand werd rond 19.00 uur gemeld en breidde zich door de stevige wind in eerste instantie uit richting de spoorlijn Apeldoorn-Amersfoort. Het treinverkeer is enige tijd stilgelegd, later mocht er onder lastgeving weer gereden worden. Door de draaiende en afnemende wind week later het gevaar van uitbreiding. Rond 22.30 uur werd het sein ‘brand meester’ gegeven.


Foto John Stevens - Brandweer-online.nl

Zo’n 200 brandweermensen uit de Veiligheidsregio’s Noord- en Oost-Gelderland en Gelderland-Midden bestreden de brand. Het nablussen zal naar verwachting zeker nog tot woensdagmorgen duren. De oorzaak van de brand is op dit moment nog niet bekend.

Omdat de brand woedde op een flinke afstand van bewoond gebied is er geen gevaar voor de bevolking of de volksgezondheid geweest. Wel kunnen mensen door de naar west gedraaide wind een brandlucht in Apeldoorn ruiken, maar deze is niet gevaarlijk. Mensen met astma of bronchitis wordt aangeraden bij overlast binnen te blijven en deuren en ramen gesloten te houden. Voor zover bekend zijn verder ook geen slachtoffers gevallen.

Bekijk hier de overige foto's gemaakt door John Stevens van Brandweer-Online.nl

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen