maandag 22 oktober 2018 | Login
Een van de grootste risico’s in onze regio is natuurbrand. Met name in het vroege voorjaar kan de natuur erg droog zijn, en dus is het gevaar voor natuurbranden dan reëel. Om daarop goed voorbereid te zijn, oefenen de brandweerkorpsen van de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland dan ook regelmatig specifiek op de bestrijding van natuurbranden.

Van 26 februari tot en met 8 maart is het de beurt aan de (Hoofd)Officieren van Dienst. Elke (werk)dag draait een nieuwe groep drie verschillende oefeningen, in de omgeving van Hoenderloo, Beekbergen en Loenen.
 
(Hoofd)Officieren van Dienst hebben vooral een taak in de coördinatie van meerdere brandweervoertuigen, het inzetten en verdelen van bluswater, en het aansturen van de brandweermensen op specifieke plekken van de brand. Al deze aspecten beoefenen zij tijdens één, intensieve dag. Dit jaar krijgen zij ook extra scholing in het herkennen van soorten vegetatie en de eigenschappen ervan. Dat is belangrijk, omdat de ene soort veel brandgevaarlijker is dan de andere. Ook het seizoen is van invloed op de brandbaarheid van de verschillende bomen, struiken en planten.
 
Uiteraard wordt tijdens de oefening niet echt brand gesticht, maar met hulp van rook, linten en borden met getekende vlammen wordt de werkelijkheid wel zo dicht mogelijk benaderd

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen