Woudhuis - Hennepkwekerij ontmanteld; twee aanhoudingen en auto in beslag genomen

De politie heeft dinsdag 2 juli aan de Top Naeffstraat in Apeldoorn een hennepkwekerij met ruim 140 hennepplanten aangetroffen. Twee personen zijn aangehouden en een auto is in beslag genomen.

De politie kwam de kwekerij na een melding op het spoor. Op de zolderverdieping van de woning werd een in werkingzijnde hennepkwekerij met ruim 140 hennepplanten aangetroffen. Bij onderzoek bleek dat er geen sprake was van stroomdiefstal. De aangetroffen planten en apparatuur zijn in beslag genomen.

Ook werd er bij de ontmanteling van de kwekerij een auto in beslag genomen. Dit in het kader van wetgeving gericht op het ‘kaal plukken’ van mensen die met illegale praktijken geld verdienen. De bewoners, een man en een vrouw, zijn in de woning aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op
.

 

Misdaad mag niet lonen

Het overgrote deel van alle criminaliteit wordt gepleegd met het oog op snel financieel gewin. Door crimineel vermogen af te pakken, maken de betrokken overheidsinstanties duidelijk dat misdaad niet loont. Criminelen verliezen niet alleen het misdaadgeld, maar daarmee ook hun status in het criminele milieu.

Om zoveel mogelijk crimineel vermogen af te kunnen pakken, wordt steeds vaker beslag gelegd op geld, vastgoed en luxe goederen van criminelen. Op die manier wordt zeker gesteld dat het crimineel vermogen ook daadwerkelijk kan worden geïnd na een veroordeling door de rechtbank.

Het afgepakte vermogen wordt eerst en vooral afgepakt om slachtoffers van misdrijven financieel te kunnen compenseren.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen