Twee Apeldoornse mannen van 18 en 23 zijn aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de overval op een geldloper op de Lepelaarweg in Apeldoorn.

Fors geldbedrag

De overval was donderdag 19 september rond 17.15 uur. Het slachtoffer, een 27-jarige man, fietste over de Lepelaarweg met een deel van de dagopbrengst (enkele tienduizenden euro’s) van een bedrijf om dit te storten bij een bank. Hij werd tot stoppen gedwongen door twee mannen op een scooter. Onder dreiging van een steekwapen namen zij hem een tas met geld af. Het slachtoffer bleef geschrokken maar ongedeerd achter.

De daders gingen er vervolgens op een scooter vandoor richting Kanaal Zuid. Later op de avond werd op de Imkersdreef een gedumpte scooter aangetroffen. Na onderzoek bleek dat deze zeer waarschijnlijk gebruikt is bij de overval.

 

Overvallenteam

Het overvallenteam van de politie stelde direct na de overval een uitgebreid onderzoek in. Ook werd de overval behandeld in Dossier GLD, het opsporingsprogramma van Omroep Gelderland. In het politieonderzoek, en ook via een tip, kwamen de twee Apeldoorners als verdachte naar voren. Zij zijn donderdag 10 oktober in hun woningen aangehouden en ingesloten voor nader verhoor en onderzoek. In de woningen van beide mannen heeft de politie huiszoeking gedaan. Hierbij zijn diverse goederen voor nader onderzoek in beslag genomen. De politie sluit meer aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen