woensdag 24 oktober 2018 | Login

Osseveld/Woudhuis - Politie onderzoekt plofkraak

De politie onderzoekt een plofkraak die in de nacht van woensdag 26 op donderdag 27 juni bij een bankgebouw aan de Linie heeft plaatsgevonden. De daders zijn er op één of meerdere scooters vandoor gegaan. Tips zijn welkom via 0900 - 8844.

De plofkraak werd omstreeks 03.25 uur door meerdere omwonenden gemeld. Er zouden nog meerdere daders aanwezig zijn en agenten gingen met spoed naar de bank. Aanrijdend bleek dat de daders al op één of meerdere scooters waren gevlucht. Bij de bank werd een brandende auto aangetroffen. De gewaarschuwde brandweer bluste het voertuig. Uit onderzoek bleek deze wagen vanaf de Stille Tuin in Apeldoorn te zijn gestolen.
De Explosieven Opruimingsdienst (EOD) gaat de aangetroffen situatie bij de bank onderzoeken en de politie is bezig met een sporen- en buurtonderzoek. Of er geld is buitgemaakt is nu nog onduidelijk.

Tips

De politie heeft ondertussen al enkele getuigen verhoord. Zij vraagt tips van mensen die op de Stille Tuin en rond het bankgebouw bijzonderheden hebben gezien die in verband met de plofkraak kunnen worden gebracht.
Daarbij moet niet alleen aan vannacht worden gedacht, maar ook aan de voorgaande periode. Verder moet niet uitgesloten worden dat de scooters ergens zijn achtergelaten en dat de daders in een ander voertuig verder zijn gevlucht.
Als u dus een ‘onbekende’ scooter in de buurt aantreft, vragen wij u dit ook bij de politie te melden.
Tips zijn welkom via 0900 - 8844 of Meld Misdaad Anoniem op 0800 - 7000.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen