maandag 22 oktober 2018 | Login

Centrum - Winkeldief aangehouden tijdens preventieactie zakkenrollen

Op zaterdag 8 juni hield de politie, in samenwerking met diverse partners, op het Marktplein een preventieactie tegen zakkenrollen. De dag werd druk bezocht. Bijkomend resultaat was dat tijdens de dag een 51-jarige man uit Apeldoorn kon worden aangehouden voor winkeldiefstal.

Tijdens de preventiedag zakkenrollen in het Apeldoornse centrum werden door de marktmeester, medewerkers toezicht van de gemeente, studenten van ROC Aventus en de politie preventieadviezen gegeven aan bezoekers. Daarbij werden in totaal 900 zakkenrolbelletjes uitgedeeld. Deze belletjes kunnen aan de portemonnee of tas bevestigd worden en rinkelen als iemand er aan zit. De reacties op de actie waren zeer positief.

Opopvallend surveillerende agenten betrapten tijdens de actie de 51-jarige man toen hij bij een winkel aan de Hoofdstraat probeerde twee broeken weg te nemen. De agenten zagen dat de man de broeken onder zijn jas stopte en zonder te betalen naar buiten liep. Bij het naar buiten lopen ging het winkelalarm af en de agenten konden hem op heterdaad aanhouden. Omdat de man bekend is als veelpleger is hij in verzekering gesteld.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen