zaterdag 20 oktober 2018 | Login

Centrum - Tweetal aangehouden voor saboteren geldautomaten

De politie heeft in de nacht van woensdag op donderdag 28 november in Apeldoorn twee mannen aangehouden voor het saboteren van geldautomaten.

Surveillerende agenten werden rond 02.00 uur op de Hofstraat door een man aangesproken dat er mogelijk was gerommeld met de pinautomaten op die locatie. De man had geld gepind maar het geld kwam er bij beide apparaten niet uit. De agenten controleerden hierop de automaten en beiden bleken gesaboteerd. Aan de binnenkant van de geldlade was een plakstrip bevestigd waardoor het gepinde geld bleef hangen, een zogenaamde mousetrap.

De agenten meldden de fraude direct bij de betreffende bank en controleerden vervolgens andere geldautomaten in de omgeving. Met deze automaten bleek niet gerommeld. Toen de agenten even later nogmaals de pinautomaten aan de Hofstraat controleerden bleken hier opnieuw mousetraps te zijn bevestigd.

Aanhouding

Hierop werden de geldautomaten door meerdere agenten in de gaten gehouden en niet veel later zag men hoe twee mannen bij de automaten stonden te rommelen. Beiden, een 43-jarige man zonder vaste woonplaats en een 44-jarige man uit Amsterdam, zijn hierop aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie doet verder onderzoek.

 

Hoe werkt de mousetrap?

De door de criminelen gebruikte mousetrap is een soort knutselwerk van metaal dat gemonteerd wordt in de geldautomaat. Van buitenaf is niets afwijkends te zien, maar als iemand gaat pinnen wordt het geld opgevangen. Als het slachtoffer zonder zijn geld vertrekt halen de criminelen de val met het geld, met kracht uit de automaat.

De politie adviseert geldautomaatgebruikers om op het moment dat er geen geld uitkomt altijd in de buurt te blijven van de geldautomaat en direct de bank te alarmeren. Het storingsnummer van de bank staat altijd op de geldautomaat vermeld.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen