woensdag 17 oktober 2018 | Login

Centrum - Politie achtervolgt winkeldieven

De politie heeft vrijdag 19 april, mede op aanwijzing van de beveiliging van een warenhuis, drie winkeldieven kunnen aanhouden met een grote hoeveelheid gestolen kleding in hun bezit.

Surveillerende agenten werden op de Hoofdstraat in Apeldoorn vrijdagmiddag door de beveiliging geattendeerd op het feit dat er net drie mannen het warenhuis waren uitgelopen, vermoedelijk met gestolen kleding. Een andere beveiliger had de achtervolging al ingezet en de politie sloot hierbij aan.

Twee van de drie verdachten konden vrij snel worden achterhaald op de Hoofdstraat, nadat ze een tas met kleding onder een auto hadden gegooid. Het bleek te gaan om een geprepareerde tas die vol met gestolen kleding zat.

Met meerdere politie-eenheden werd verder gezocht naar de derde verdachte. Dankzij het duidelijke signalement wat de beveiliging had doorgegeven werd deze zo’n 20 minuten later door de politie gespot terwijl hij richting station liep. De man is op het Stationsplein aangehouden. Ook hij had een geprepareerde tas vol gestolen kleding bij zich.

De verdachten, alledrie Roemenen, bleken 18, 24 en 26 jaar oud. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op. Twee van de drie mannen hadden bovendien nog hechtenis open staan. De mannen zijn ingesloten.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen