dinsdag 16 oktober 2018 | Login
De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag 10 februari twee mannen aangehouden op het Caterplein in Apeldoorn. De mannen gedroegen zich agressief tegen de agenten en weigerde na herhaaldelijke vorderingen te vertrekken uit het uitgaansgebied.

Rond 02.30 uur had een jongen een conflict met een horecamedewerker. Toen agenten ter plaatse kwamen, keerde de jongen en zijn vriendengroep zich tegen de politieagenten. Eén agent is hierbij geslagen. De agenten hebben de groep meerdere keren gevorderd het uitgaansgebied te verlaten. De 18-jarige jongen uit Wageningen weigerde dit en bleef zich agressief gedragen. Toen agenten hem wilden aanhouden, verzette hij zich daartegen. Toch kon hij ingerekend worden.

Rond 03.00 uur zagen agenten dat er werd gevochten in een café. De vechtende personen lagen op de grond. De agenten hebben de twee overeind geholpen en van elkaar gescheiden. Om een nieuwe confrontatie te voorkomen, stuurde de agenten de mannen het uitgaansgebied uit. De 25-jarige Apeldoorner had flink gedronken en weigerde weg te gaan. Hij bleef terugkomen en schold een agente meerdere keren uit. Na enkele waarschuwingen bleef hij zich vervelend gedragen en de agente beledigen. Toen de agenten hem wilden aanhouden verzette hij zich hevig. De man is overmeesterd en in een politiebusje gezet. Hierbij heeft de man de deur van de politiebus vernield.

De mannen zijn overgebracht naar het politiebureau en voor nader verhoor en onderzoek ingesloten. De politie maakt proces-verbaal tegen hen op.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen