Apeldoorn - Vier woninginbrekers aangehouden

Afgelopen week heeft het woninginbrakenteam van de politie Apeldoorn meerdere langer lopende onderzoeken naar woninginbraken afgerond. Vier mannen zijn aangehouden op verdenking van het plegen van woninginbraken. De identiteit van een vijfde verdachte is wel vastgesteld, maar deze man is nog niet gevonden en staat internationaal gesignaleerd.

De aangehouden verdachten zijn twee mannen van 19 en 24 zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 21-jarige man uit Ede en een 33-jarige Apeldoorner. Allen worden verdacht van het plegen van een woninginbraak in Apeldoorn eind 2012 of dit jaar. De 24-jarige man werd afgelopen weekend als laatste aangehouden en zit nog vast. De andere verdachten zijn na verhoor heengezonden en zullen zich op een later tijdstip voor de rechter moeten verantwoorden. De politie heeft proces-verbaal tegen alle verdachten opgemaakt.
De politie blijft onverminderd inzetten op het terugdringen en oplossen van woninginbraken. “De impact van deze misdrijven is groot. Niet alleen financieel, maar juist ook emotioneel. Iedere woninginbraak is er een teveel. De aanpak van deze misdrijven vraagt daarom om vasthoudendheid en vastberadenheid” aldus Peter Slort, hoofd Operatiën.

Tips buurtbewoners

Met regelmaat betrapt de politie inbrekers op heterdaad, vaak naar aanleiding van tips van alerte buurtbewoners. De politie is heel blij met dit soort tips en herhaalt regelmatig dat verdachte situaties die om directe actie van de politie vragen, bijvoorbeeld als iemand ’s nachts glasgerinkel hoort bij de buren, doorgebeld dienen te worden via 112.
Het voordeel van een heterdaad aanhouding is ook dat de eventuele buit nog kan worden teruggegeven aan de gedupeerden. Bij inbrekers die pas na een langer lopend onderzoek worden aangehouden is de buit meestal al lang doorverkocht en niet meer terug te halen. Bij alle woninginbraken die pas later worden ontdekt en waarbij een dader spoorloos is, zet de politie alle mogelijke middelen in om de identiteit van de inbreker te achterhalen. Zo volgt na elke woninginbraak een buurtonderzoek en technisch sporenonderzoek in de woning.

 

Preventie

U kunt ook zelf allerlei maatregelen treffen om te voorkomen dat u slachtoffer wordt van een woninginbraak. Tips kunt u vinden op www.politie.nl of www.politiekeurmerk.nl.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen