maandag 22 oktober 2018 | Login

Apeldoorn - Man aangehouden na verkeersongeval

Zaterdagavond 27 juli heeft de politie een 27-jarige man uit Zwolle aangehouden op de Deventerstraat in Apeldoorn voor ondermeer gevaarlijk rijgedrag, het verlaten van de plek van een ongeval en rijden zonder rijbewijs.

Een getuige, die verklaarde even daarvoor bijna van de weg te zijn gedrukt door de Zwollenaar, zag rond 18.45 uur dat de man op hoge snelheid op een kruispunt door rood reed, bij het ontwijken van een vluchtheuvel in een slip raakte en vervolgens eerst tegen een paal en daarna tegen een hekwerk langs de rijbaan botste en tegen het hekwerk tot stilstand kwam. De auto van de man raakte zwaar beschadigd. De bestuurder ging er daarna direct rennend vandoor. Meerdere omstanders zetten de achtervolging in. Een omwonende die op het geluid van de klap afkwam zag de bestuurder op zich af komen rennen, en hoorde dat zijn achtervolgers riepen dat de man staande gehouden moest worden. De man hield de bestuurder vervolgens tegen, nam hem mee terug naar de plek van het ongeval en droeg hem kort daarna over aan de politie.

De Zwollenaar probeerde nog te ontkennen dat hij achter het stuur gezeten had, maar werd door omstanders en getuigen massaal aangewezen als bestuurder. De man, die ook geen geldig rijbewijs had en onverzekerd in zijn auto reed, is aangehouden. Een blaastest wees uit dat de man niet onder invloed van alcohol was, maar zijn gedrag deed het vermoeden rijzen dat hij mogelijk onder invloed van drugs was. De man gedroeg zich tijdens het transport naar het politiebureau steeds agressiever en weigerde alle medewerking. Ook de bloedproef weigerde hij, waarbij hij ook dreigde de GGD-arts te slaan.

De politie maakt proces-verbaal tegen de Zwollenaar op over alle strafbare feiten die hij begaan heeft.

Laat een reactie achter

Reacties zijn meer dan welkom. Echter: reacties die kwetsend, onnodig grof of beledigend zijn worden verwijderd.

Willekeurige afbeelding

Geen afbeeldingen

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief om het nieuws niet te missen